RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UDI: – Omfattende asyl-misbruk blant eritreere

Nå strammer Utlendingsdirektoratet (UDI) inn regelverket for å hindre misbruk.

Mange eritreere reiser jevnlig til hjemlandet på ferie og for lengre opphold, ifølge NRK, som viser til konkrete personer som har vært i hjemlandet, selv om det bare er to-tre år siden de fikk asyl i Norge.

UDI bekrefter kjennskap til at eritreiske asylanter driver omfattende reisevirksomhet til Eritrea, noe som er direkte i strid med vilkårene for at de fikk asyl i utgangspunktet.

Et grunnvilkår for å få beskyttelse i Norge i form av asyl, er at asylsøkeren ikke reiser tilbake til landet han eller hun flyktet fra. Det er først når asylsøkeren har fått innvilget statsborgerskap at han eller hun kan reise til hjemlandet.

Hjemreisene blir «kamuflert» med visumstempel for reiser til nabolandene. Herfra tar asylantene seg inn i Eritrea uten at inn- og utreisen stemples i passet, ifølge NRK.

Heretter kommer UDI derfor også til å forby reiser til Eritreas naboland.

– Målet vårt er å hindre en utnyttelse av asylinstituttet. Derfor innfører vi denne endringen, sier UDI-direktør Frode Forfang. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere