RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UDI-ansatte er fornøyd

Sist oppdatert:
De ansatte i UDI er tilfredse med Graver-kommisjonen.

- Vi forventer at direktoratets ledelse, statsråden og departementet tar inn over seg den alvorlige kritikken som er kommet frem i rapporten og deretter iverksetter nødvendige og målrettede tiltak. Fokus videre må være rettet mot ledelse og ledelseskultur, sier leder for samfunnsviterene i UDI - Marianne Ecker.

- Det er viktig at kommisjonens legitimitet ikke undergraves, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Fornøyde
De fire fagforeningene i UDI; Samfunnsviterne, Juristforbundet, Parat og NTL sendte mandag ut en felles pressemelding.

- Vi er spesielt tilfredse med at granskningsutvalget plasserer ansvaret der vi mener det hører hjemme – på ledernivå og ikke blant saksbehandlerne og mellomlederne, sier leder for samfunnsviterene i UDI Marianne Ecker.

- Rapporten viser også at saksbehandlerne har stilt spørsmål ved regelanvendelsen, men at innvendingene ikke ble tatt hensyn til av UDIs ledelse, understreker fagforeningene.

Ber om åpenhet
De mener en konsekvens av kommisjonens rapport må bli at det skapes rom for åpenhet og faglige diskusjoner i UDI.

Organisasjonene ønsker å påpeke at UDI fortsatt er under granskning. Del 2 av granskningen skal knyttes til en mer generell gjennomgang av ansvarsforholdene og forankring ved utforming av praksis i UDI. Det sentrale spørsmålet her er forvaltningens forhold til lovgivende myndighet og politisk ledelse i departementet. - Organisasjonene ønsker å spille en aktiv rolle i denne prosessen for å bidra til at UDI har den nødvendige tillit til å løse sine oppgaver fremover, sier Ecker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere