RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UDI dropper trolig asylmottak på Voksenjordet i Oslo

Det blir trolig ikke asylmottak på Voksenjordet ved Bogstad i Oslo. Planen var mottak for 1.000 asylsøkere på friområdet blant villaene på vestkanten.

Utlendingsdirektoratet (UDI) ønsker ikke å bruke en tomt som ikke er byggeklar, bekrefter lederen for bydelsutvalget i Vestre Aker, Lars Hanssen, overfor Aftenposten.

– Jeg har fått beskjed om at UDI ikke ser på Voksenjordet som en aktuell tomt fordi den ikke defineres som byggeklar, sier Hanssen til Aftenposten.

UDI ønsker å bygge såkalte «modullandsbyer», og har bedt Forsvarsbygg om hjelp til å utrede konsepter for brakkelandsbyer som fungerer som akuttmottak. Etter det Aftenposten har grunn til å tro, vil det bli en politisk behandling av hvilket konsept man skal gå for. Alternativene er store mottak med 3.000 plasser, eller flere mindre akuttmottak. Dette vil trolig avgjøres av Stortinget.

Oslo kommune har sagt at de ikke ønsker ett stort mottak, slik UDI har bedt om. De vil heller spre mottakene på flere områder. Det har kommet færre asylsøkere til Norge i det siste, noe som gjør at presset ikke er like stort.

Det foregår fortsatt en prosess om inntil 1.000 asylplasser på Montebello på Oslos vestkant, og det vil bli holdt et folkemøte i bydelen 16. desember. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere