RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UDI-sjefen kan få sparken

Sist oppdatert:
Manuela Ramin-Osmundsen kan få sparken på dagen hvis hun ikke har lagt alle kortene på bordet.

Regjeringen skal allerede ha bestemt seg for å sparke Osmundsen dersom det viser seg at hun ikke har fortalt hele sannheten om sin kjennskap til UDI-skandalen, skriver VG.

Osmundsen har sagt at hun ikke kjente til UDI-notatene fra i fjor høst om å endre praksis. Tidligere UDI-direktør Trygve Nordby har hevdet at både hun og departementet var kjent med dette.

Statsråd Bjarne Håkon Hanssen (Ap) skal ha hatt flere møter med Osmundsen for å forsikre seg om at hun ikke hadde kjennskap til dette. Hanssen har sagt at han fortsatt har tillit til Osmundsen.

- Som tidligere varslet vil departementet nedsette et granskningsutvalg som skal gjennomgå alle sider ved UDIs behandling knyttet til MUF-sakene. Dette gjelder både interne forhold i direktoratet og forholdet mellom direktoratet og departementet. Granskingen vil settes i gang så raskt som mulig. Jeg ber derfor om forståelse for at jeg ikke finner det naturlig å kommentere videre spørsmål knyttet til det arbeid som granskningsutvalget skal gjøre, sier statsråd Bjarne Håkon Hanssen til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere