RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UDs favoritt

Røde Kors har fått mer nødhjelpspenger fra UD i forbindelse med flodbølgekatastrofen enn alle de andre organisasjonene til sammen.

Norge har delt ut over 101 millioner kroner i pengehjelp til katastrofearbeidet. Røde Kors får alene 25,9 millioner kroner i den første runden med fordeling av bistandsmidler. Det er over en fjerdedel av de 101 millioner kronene Norge har delt ut i pengehjelp til katastrofearbeidet, melder ANB.

- Vi legger vekt på å gi umiddelbar nødhjelp til dem som står i fare for å dø og organisasjonenes evne til å få hjelpen fram så fort som mulig. Der stiller Røde Kors i en særstilling. Dette er jo deres spesialfelt, sier statssekretær Olav Kjørven til ANB.

Etter Røde Kors i oversikten fra UD følger Tamil Rehabilitation Organisation med fem millioner kroner og Redd Barna med 4,2 millioner kroner. En rekke organisasjoner innen FN-systemet har fått støtte, dette gjør FN-systemet totalt sett til den største mottakeren av penger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere