*Nettavisen* Nyheter.

UEFA etterforsker Brann

Brann vil nå trolig få en gigantbot.

10.03.08 14:38

(iBergen.no): Tirsdag ettermiddag ble det klart at Brann vil bli etterforsket av det europeiske fotballforbundet UEFA.

Brann vil først og fremst bli etterforsket for episoden der en biljardkule ble kastet mot Everton-keeper Tim Howard da engelskmennene gjestet Brann i Bergen 13. februar.

I tillegg vil de bli etterforsket for episoden hvor et 20-talls Everton-supportere stormet banen etter at sluttsignalet var gått.

- UEFA har bestemt seg for å åpne en etterforskning av saken med biljardkulekastingen. Dette ble formelt klart i dag, sa en UEFA-talsmann til iBergen.no tidligere i ettermiddag.

Det ble tirsdag også kjent at UEFA allerede er i gang med etterforskningen av biljardkuleepisoden, men dette har ikke blitt regnet som en formell etterforskning.

UEFA-talsmannen opplyser til iBergen.no at Brann kan risikere å få en bot på 20.000 euro (cirka 160.000 kroner) bare for biljardkuleepisoden. I tillegg vil klubben få en klekkelig bot for manglende sikkerhet da publikum stormet banen.

Begge sakene vil bli tatt opp i UEFAs disiplinær- og kontrollutvalg 20. mars, får iBergen.no opplyst fra UEFA.

UEFA opplyser også om at de har bedt Brann en redegjørelse for episoden.

Ytterligere detaljer som måtte komme frem i saken vil avgjøre om Brann vil få andre sanksjoner enn bare bøter mot seg.

I utgangspunktet så det ut som at Brann på mirakuløst vis kunne sluppet unna etterforskningen av biljardkulekastingen. Verken UEFAs kampobservatør eller kampens dommer hadde med episoden de leverte inn til UEFA.

Ifølge UEFA-talsmannen fikk de opplysningene fra et helt annet hold. UEFA-talsmannen har tidligere benektet for at det var Everton eller Brann som sa fra til dem om biljardkuleepisoden.

Tirsdag ble det også kjent at biljardkasteren i løpet av helgen meldte seg til Brann. Styret i klubben vil avgjøre hans videre skjebne. Brann har tidligere signalisert at forholdet vil bli anmeldt.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.