*Nettavisen* Nyheter.

Uendrede boligpriser i oktober

 

Boligprisene holdt seg uendret i oktober korrigert for sesongvariasjoner. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Boligprisene sank med 0,8 prosent fra september til oktober. Korrigert for sesongvariasjoner er prisene likevel uendret.

05.11.19 11:35

Det viser boligprisstatistikken fra Eiendom Norge, Finn og Eiendomsverdi.

Boligprisene er nå 2,4 prosent høyere enn for et år siden.

– Den moderate prisutviklingen i boligmarkedet vedvarte i oktober. Vi venter at boligprisene, som normalt for årets siste kvartal, vil falle de neste månedene, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding.

Omsetningsrekord

Totalt ble det solgt 9.184 boliger i Norge i oktober, noe som er 1,7 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2018. Så langt i 2019 er det solgt 3,4 prosent flere boliger enn i samme periode i 2018.

Det ble likevel lagt ut 1,2 prosent færre boliger for salg i oktober i år enn i fjor, med totalt 9.895 boliger. Hittil i år er det imidlertid lagt ut 2,9 prosent flere boliger for salg enn i samme periode i 2018.

– I likhet med mange foregående måneder i 2019 settes det også i oktober omsetningsrekord. Og akkumulert for året har det aldri blitt solgt så mange boliger ved utgangen av oktober som i år, sier Dreyer, og fortsetter:

– Det ble i oktober lagt ut mange bruktboliger for salg, og i likhet med antall salg er det også her rekord så langt i år, sier Dreyer.

Det tar lengre tid å selge bolig

Det tok i snitt 47 dager å selge en bolig i oktober, noe som er det samme som i september og fire dager mer enn i oktober i fjor.

Oslo har den raskeste salgstiden med 25 dager, mens Kristiansand og Stavanger og omegn hadde de tregeste salgstidene av de store byene med 72 dager.

– Omsetningstiden er stabil. I snitt har omsetningstiden gjennom hele året ligget høyere enn tidligere år, noe som er naturlig gitt det store utbudet i boligmarkedet, sier Dreyer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag