Stortingsrepresentant Himanshu Gulati (Frp) har reagert kraftig etter debatten på Dagsnytt 18 på NRK forrige fredag, der Fredrik Solvang var programleder.

- Jeg har vært i mange debatter, men jeg mener han var direkte både uredelig og ufin. Jeg synes det var en respektløs opptreden fra en programleder, sa Gulati til Nettavisen mandag, etter å ha postet et krast innlegg på Facebook.

Se utdrag fra debatten øverst i saken.

Les mer her: Frp-politiker anklager NRK-programleder for å være respektløs

- Ikke det inntrykket

Med i debatten, som handlet om høye inkassosalærer på små pengekrav, var også administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen.

Men Kristensen sier han ikke kjenner seg igjen i Frp-politikerens kritikk.

- Det var jo en tøff debatt, men er det ikke sånn det skal være? Vi ble avkrevd svar, og da må vi svare på det, sier Kristensen, og konstaterer:

- Jeg satt ikke med det inntrykket.

Her utgangspunktet for debatten: Inkasso på 22 øre kostet kvinne over 4200 kroner

Han karakteriserer imidlertid Solvang som en tøff leder av Dagsnytt 18.

- Han er offensiv, så når du skal dit så må du være forberedt. Det å være forberedt og tenke ut hvordan du skal svare best mulig, er en del av forberedelsene, sier Kristensen.

Les også: Regjeringen vil fryse inkassosatsene

- En del av gamet

Virke-direktøren mener at de som sitter med ansvar, må tåle mye.

- Vi som da sitter med litt ansvar i ulike posisjoner skal jo behandles redelig, men at de skal være tøffe mot oss, er en del av greia, sier han.

Kristensen mener også at debattdeltakerne fikk tid til å svare i fredagens debatt.

- Det er alltid mange vinkler på en sak. Han stilte oss til veggs, og var ute etter det, og det er en del av gamet, sier han, og legger samtidig til:

- Det kan godt hende at han (Gulati, red. anm.) personlig opplevde det slik, og det er ikke noe hyggelig. Fredrik Solvang var vel ute etter å få belyst flere sider av saken, hvordan disse gebyrene har utviklet seg, og det synes jeg at han gjorde, sier Kristensen, som også tidligere har deltatt i debatter i Dagsnytt 18.

- Noen ganger har du skurkerollen, legger han muntert til.

Her er innlegget til Gulati på Facebook:

Namsfogden: - Det tar seg ikke ut

Også namsfogd Alexander Dey deltok i Dagsnytt 18-debatten.

- Jeg skulle vel ønske at de hadde fått belyst bedre hva som skal gjøres med utfordringene rundt småkravinnkreving. Det ble det jo litt lite plass til i den debatten, sier Dey til Nettavisen.

Han ønsker imidlertid ikke å si noe om påstandene fra Gulati om NRK-programlederen.

- Jeg har ikke lyst til å si noe som helst i den ene eller andre retningen når det gjelder programlederen eller hvordan mediet som sådan som velger sin agenda, sier Dey.

- Opplevde du selv det samme som Gulati?

- Det vil jeg ikke svare på. Jeg synes ikke det tar seg ut, sier han.

Gulati: - Slengbemerkninger

Gulati selv påpeker at hans reaksjon ikke handler om tøffe spørsmål.

- Dette handler ikke om at programleder stiller tøffe spørsmål eller setter en debattant fast, for det er hans jobb og noe skal ha honnør for. Det eneste jeg reagerte på og vil til livs er slengbemerkninger og harselerende kommentarer som jeg opplevde han kom med etter noen av svarene, sier Frp-politikeren til Nettavisen.

Han sier han følte seg latterliggjort av programlederen.

«Først gjorde han et stort poeng ut av at Stortinget visstnok ikke har gjort noe på inkassoområdet før NRK skrev om saken dagen før debatten. Da jeg gjorde han oppmerksom på at dette er direkte feil, at dette er noe vi har jobbet med over lengre tid og at justiskomiteen en uke siden i budsjettinnstilling gjorde noe på dette i merknad, så latterliggjorde han både at dette kun var en uke siden, og uttalte «lykke til med merknader», skrev Gulati på Facebook.

Solvang: - Skaff deg litt humor

NRK avviste at intensjonen var å latterliggjøre politikeren, og Solvang selv kom med et stikk til Frp-politikeren på Facebook mandag kveld:

«Han skriver på Facebook at han føler seg latterliggjort, at jeg var respektløs og var ute etter å drite ham ut, og han gjør et forsøk på å oppkaste seg til martyr for alle som har blitt utsatt for lignende behandling. Mine råd: Forbered deg neste gang, og la være å stille opp dersom du ikke tåler relevante journalistiske spørsmål. Skaff deg litt humor og slutt å personifisere det politiske ordskiftet på denne måten», skrev NRK-programlederen.

SVs finanspolitiske talsperson, Kari Elisabeth Kaski, som også deltok i debatten med Gulati, sier hun ikke har noen kommentar til saken.