Uenige om hvem som ledet Monika-etterforskningen

Etterforskningsledelsen i Monika-saken var ikke bare svak, ifølge Spesialenheten. Det hersker full uenighet om hvem som faktisk var etterforskningsleder.

En politioverbetjent på Sotra hevder overfor Spesialenheten at han aldri anså seg som etterforskningsleder, melder NRK. Han mener det var en mer erfaren etterforsker som ble sendt fra Bergen for å bistå, som hadde ansvaret, ifølge påtalevedtaket.

«Politioverbetjent (...) har forklart at han ikke på noe tidspunkt har ansett seg som etterforskningsleder på saken. Ingen informerte ham om at han hadde en slik rolle. Han mener selv at han ikke hadde kompetansen som krevdes», står det der.

Etterforskeren fra Bergen hevder på sin side at hans rolle bare var å bistå. Den reelle ledelsen lå hos det lokale politiet, hevder han.

Både etterforskeren og politioverbetjenten er frifunnet av Spesialenheten. Saken mot politioverbetjenten ble henlagt som «intet straffbart forhold». Vedtaket ble påklaget av to parter, og saken er nå til behandling hos Riksadvokaten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag