RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uetisk for døende

De døende pasientene må spise på det samme rommet hvor de ansatte sitter og arbeider.

Tilsynslege ved Bråta bo- og aktivitetssenter i Mjøndalen, Ståle Berdal, mener forholdene på lindrende avdeling er uetisk og svært forstyrrende for døende pasienter, skriver Drammens Tidende.

- Døende pasienter bør skjermes, noe som ikke skjer i tilstrekkelig grad på lindrende avdeling på Bråta i dag, sier Berdal.

Tilsynslegen sendte nylig brev til helse- og sosialsjefen i Nedre Eiker, hvor han kritiserer at de ansatte bruker en krok av spiserommet til alvorlig syke som administrasjonskrok, med blant annet PC. Uetisk, konkluderer Berdal.

Han skriver i brevet at lindrende avdeling mangler et såkalt stillerom hvor en kan trekke seg tilbake og har mulighet for refleksjon, ettertanke og samtale med pasienter og pårørende.

-Når det er snakk om døende mennesker, må de ha et sted hvor de blant annet kan drøfte behandlingsformer i fred. I og med at det ikke er et stillerom på avdelingen må pasienter vandre gjennom fellesrommet, hvor det skjer mange andre aktiviteter, for å komme til stillerommet. Det er viktig at personer i en slik situasjon skjermes, sier Berdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere