*Nettavisen* Nyheter.

Uetisk for døende

De døende pasientene må spise på det samme rommet hvor de ansatte sitter og arbeider.

Tilsynslege ved Bråta bo- og aktivitetssenter i Mjøndalen, Ståle Berdal, mener forholdene på lindrende avdeling er uetisk og svært forstyrrende for døende pasienter, skriver Drammens Tidende.

- Døende pasienter bør skjermes, noe som ikke skjer i tilstrekkelig grad på lindrende avdeling på Bråta i dag, sier Berdal.

Tilsynslegen sendte nylig brev til helse- og sosialsjefen i Nedre Eiker, hvor han kritiserer at de ansatte bruker en krok av spiserommet til alvorlig syke som administrasjonskrok, med blant annet PC. Uetisk, konkluderer Berdal.

Han skriver i brevet at lindrende avdeling mangler et såkalt stillerom hvor en kan trekke seg tilbake og har mulighet for refleksjon, ettertanke og samtale med pasienter og pårørende.

-Når det er snakk om døende mennesker, må de ha et sted hvor de blant annet kan drøfte behandlingsformer i fred. I og med at det ikke er et stillerom på avdelingen må pasienter vandre gjennom fellesrommet, hvor det skjer mange andre aktiviteter, for å komme til stillerommet. Det er viktig at personer i en slik situasjon skjermes, sier Berdal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.