RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UFO-ene forsvinner fra Nord-Norge

Sist oppdatert:
Nå har det dukket opp et nytt fenomen UFO-Norge ikke kan forklare.

En rekke merkelige observasjoner er blitt gjort på den nordlige nattehimmel. I 2002 fikk UFO Nord-Norge inn over 26 observasjoner. Men i fjor sank tallet til 13.

– Uforklarlig, sier leder for UFO Nord-Norge Leif-Norman Solhaug.

En mulig teori er likevel at folk flest er blitt litt lei fenomenet. Om de er mindre observante eller rett og slett mindre fantasifulle, kan ikke Solhaug si noe om.

- Kanskje er folk mettet etter alt hysteriet. De 26 observasjonene vi fikk inn i 2002, var en nedgang fra årene før. Det er generelt blitt registrert en rekke UFO-observasjoner i Nord-Norge, men nå har det snudd. Også ellers i landet ser man en svak nedgang, sier han.

- Er det kanskje fordi UFO-ene er ferdig med å utforske nordlendingene?

- Det er ikke noe fasitsvar ettersom det er snakk om uforklarlige hendelser. UFO Norge er ikke ute etter å komme med noen teorier. Vi holder alle teorier åpne, repliserer Solhaug.

Bumeranglignende
UFO Nord-Norge har likevel registrert en rekke svært interessante observasjoner.

En rakettlignende gjenstand i Finnmark, en bumeranglignende gjenstand i Bodø på størrelse med en Boeing 747, og fra Evenskjer observerte en mann to stjerner som roterte rundt hverandre og forsvant i stor fart i retning mot stjernebildet Karlsvogna.

- Dette er kompliserte hendelser, hvor Luftforsvaret ikke har registrert noen annen forklarlig aktivitet på himmelen. Men totalt har altså antall observasjoner gått ned i Nord-Norge.

Pinlig å stå fram
Han fremhever likevel at folk muligens også er blitt flinkere på å finne naturlige forklaringer. Om de naturlige forklaringene er berettiget, er ifølge Solhaug ikke godt å si.

- Folk synes det er pinlig å stå frem med slike observasjoner. Det er viktig at vi blir tatt seriøst. Mange av de observasjonene vi har fått inn er av komplisert grad og vanskelig å finne forklaring på, sier han.

Likevel har han nok å holde fingrene i. I kveld skal Solhaug snakke med to personer fra Andøya. De så tirsdag kveld noe de slett ikke kunne forklare. En lysende gjenstand suste nemlig over Vesterålen- himmelen, med flere lysende farger og fryktelig høy lyd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere