Gå til sidens hovedinnhold

Ufør døde på tur med tre pleiere

En 35 år gammel rullestolbruker døde på Haukeland i går etter at han kjørte utfor med rullestolen sin på danskebåten «Prinsesse Ragnhild».

Mannen kjørte heis ombord i danskebåten «Prinsesse Ragnhild» som går mellom Hirtshals og Bergen. Det er klart at han kjørte alene i heisen til tross for at han hadde tre pleiere med seg som ledsagere på turen. Disse behandlet ham etter fallet og kjørte ham selv til legevakten uten å varsle om ulykken.

Det er på det rene at da han skulle rygge ut av heisen på dekk 2 gikk han utfor en kant på cirka en halv meter. Mannen fikk rullestolen over seg og brakk begge beina.

Døde to timer senere

Dette skjedde ved 13.30 tiden idet båten la til kai. Mannen ble kjørt til legevakten og deretter til Haukeland Sykehus. Her døde mannen av hjertestans klokken 15.58 i går.

Politiet ble først koblet inn i saken klokken 18.30 i går kveld.

Tre pleiere med

Informasjonsdirektør Helge Otto Mathiesen i Color Line forteller til ibergen.no at mannen ble tatt hånd om av medisinsk personell, tre pleiere som fulgte mannen på turen. I tillegg fungerer båtens styrmann som medisinsk ansvarlig ombord.

Mannen klaget over smerter i beina og man vurderte situasjonen slik at de i stedet for å tilkalle ambulanse og varsle om ulykken, selv kjørte mannen til legevakten.

Mathiesen bekrefter overfor ibergen.no at mannen kjørte alene i heisen da ulykken inntraff til tross for at han hadde tre pleiere med seg på turen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken