RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uføretrygdet tatt med 800.000

Den uføretrygdede nordmannen som er bosatt i Natal, ble tatt med 800.000 kroner.

Det kom fram da siktelsen mot 54-åringen ble lest opp under fengslingsmøtet i Oslo tingrett fredag.

Mannen er en av 11 siktede som i dag fremstilles for varetektsfengsling i forbindelse med hvitvaskingsskandalen i det brasilianske ferieparadiset. Norsk og brasiliansk politi har beslaglagt verdier for flere hundre millioner kroner som de mener stammer fra kriminell virksomhet.

Får 11.000 i trygd
Flere av de siktede er tidligere dømt for en rekke kriminelle forhold. Andre er tidligere ustraffede mennesker som politiet mener har hjulpet til med hvitvasking, eller som har nytt godt av de kriminelle pengene.

54-åringen er gift og bosatt i Natal. Han fortalte i retten at han er uføretrygdet og får utbetalt cirka 11.000 kroner i måneden. Han har to mindreårige barn som han forsørger.

Beslagla 800.000

I forbindelse med at mannen ble pågrepet i Norge, beslagla politiet 800.000 kroner, som de mener stammer fra straffbare forhold.

Fem av de 11 siktede som ble fremstilt for varetekt fredag, er i familie og tilknyttet B-gjengen. De andre personene er også personer tilknyttet det pakistanske gjengmiljøet. 54-åringen er de eneste av de 11 med norsk bakgrunn.

Flere trygdesaker
54-åringen er ikke den eneste av de siktede som har mottatt trygd mens han hadde tilgang til store pengebeløp. To andre som ble fremstilt for varetektsfengsling fredag, er tidligere knyttet til en stor trygdesvindelsak som gikk i Oslo tingrett.

I den såkalte Flyttebyrå-saken ble fire personer dømt for å ha hatt falske arbeidsforhold i et flyttebyrå. Disse ansettelsesforholdene brukte de til å snyte staten for hundretusener i sykepenger og arbeidsledighetstrygd.

Les også: Får svi etter flyttebyråsvindel.

Tilsammen gjaldt saken 12 personer. Saken mot de to som nå er siktet, ble henlagt av såkalte prosessøkonomiske årsaker. Påtalemyndigheten mente at de to hadde så mange andre alvorlige forhold mot seg, at trygdesvindelen ikke ville gi noen økt fengselstraff

Ba om fire uker
Politiet ba fredag om fire uker varetektfengsling for den uføretrygdede mannen, hvorav to uker i full isolasjon. Mannen begjærte seg løslatt da fengslingsmøtet startet.

Fengslingene fredag går fortløpende i to saler. De to første fengslingsmøtene gikk begge for lukkede dører. Retten var enig med politiet i at det er fare for bevisforspillelse hvis opplysninger i fengslingsmøtet blir offentlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere