RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UiT gransker doktorgrad

Mistanke om juks ved det medisinske fakultet i Tromsø blir nå en sak for forskningsetisk utvalg.

Det medisinske fakultet har oversendt en sak til forskningsetisk utvalg ved UiT etter at det er reist tvil om en doktorgrad, heter det i en pressemelding fra Universitetet i Tromsø. I en doktorgrad fra universitetet på midten av 1990-tallet er det reist tvil om forskningsdata.

– Vi tar påstanden om mulig manipulasjon av forskningsdata svært alvorlig. Siden artikkelen det gjelder, er en del av en doktorgrad som vi har hatt ansvar for, krever dette en gjennomgang fra vår side, sier dekan Olav Helge Førde ved Det medisinske fakultet.

Universitetet understreker at det på nåværende tidspunkt ikke er grunnlag for å konkludere med at det er fabrikkert forskningsresultater eller at det er andre alvorlige regelbrudd. Universitetet tar beskyldningene på alvor ved å forelegge saken for forskningsetisk utvalg, men anser vedkommende som uskyldig inntil det motsatte er bevist.

Kunnskapsdepartementet er orientert om saken og den gjennomgangen UiT har igangsatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere