Gå til sidens hovedinnhold

Uka starter med nedbør i Sør-Norge - venter 10-15 centimeter snø

Østafjells kan det bli snø også i lavlandet. Meteorologen varsler 10-15 centimeter.

Uka starter med nedbør i hele Sør-Norge. Østafjells blir det snø også i lavlandet, melder Meteorologisk institutt mandag morgen.

- I Oslo venter vi å se snøen falle mandag ettermiddag. Østafjells venter vi 10-15 centimeter på det meste, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til Nettavisen. Det betyr gode utsikter for skiføret etter en lang periode med mildvær:

- Det kan bli fint skiføre når vi får litt snø på den issålen som nå ligger i mange løyper, sier meteorologen.

Mandag formiddag er to lavtrykk på vei mot Norge, ett i Sør-Norge og ett i Nord-Norge. De bringer med seg både vind og nedbør.

Det er sendt ut gult farevarsel for vanskelige kjøreforhold i Østfold, Vestfold, Telemark og Aust-Agder fra mandag ettermiddag på grunn av regn som fryser på bakken. Mandag ventes vanskelige kjøreforhold i Ofoten, Vesterålen og Troms på grunn av sterk vind, snø og snøfokk.

Minusgrader mandag morgen

Det er kuldegrader flere steder Østafjells mandag morgen. På Kykkelsrud i Østfold viste gradestokken minus 4,1 grader, på Årnes i Akershus var det minus 5,4 grader, på Blindern i Oslo 0,9 minus, på Folldal i Hedmark var det 8,9 minusgrader, på Beitostølen i Oppland var det 3,3 minusgrader og på Nedre Eggedal i Buskerud 8,9 minusgrader.

Med nedbøren som nå ventes som regn og snø over Sør-Norge, ventes temperaturer rundt null grader. Tirsdag ventes litt mildere vær og vind.

- Da kan vi få nordvestlig vind opp i 10 meter i sekundet Østafjells, det vil si frisk bris, sier Moxnes. Enda kraftigere vil det blåse på Vestlandet.

- Onsdag blir det litt kaldere igjen, varsler hun.

Nord-Norge kan få kraftig lavtrykk

I Nord-Norge ventes en god del vind og bygevær utover i uka, og mot slutten av uka er det utsikter til et kraftig lavtrykk. Det er ventet å treffe Nordland i perioden torsdag til fredag.

- Da kan det bli både høye temperaturer og mye vind, sier Moxnes.

Snøbyger over fjellet

På E16 over Filefjell mellom Sogn og Fjordane og Oppland er det mandag morgen minus 4 grader, laber bris og lett snø, melder Statens vegvesen.

På riksvei 7 over Hardangervidda mellom Hordaland og Buskerud er det minus 6 grader, lett bris og lette snøbyger.

På riksvei 52 over Hemsedalsfjellet mellom Buskerud og og Sogn og Fjordane er det minus 2 grader, laber bris og lette snøbyger klokka 05.30.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg