RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ukebladkjempe holder koken

Sist oppdatert:
Hjemmet Mortensen leverer.

Norges største utgiver av ukeblader og magasiner, Hjemmet Mortensen, forbedret i 2009 sitt resultat før skatt. Kostnadsreduksjoner og omstillinger kompenserte for reduserte annonseinntekter.

- Vi styrket i fjor ytterligere vår markedsposisjon og konkurransekraft til tross for meget tøffe markedsforhold. Hjemmet Mortensen satser offensivt innenfor enda flere områder i 2010, sier administrerende direktør Anne Britt Berentsen, i en melding.

Resultatbedring
Hjemmet Mortensen AS hadde et resultat før skatt på 90,2 millioner kroner i 2009, en økning fra 88,8 millioner kroner året før. Hjemmet Mortensens omsetning ble på 1,235 milliarder kroner i fjor. Dette er en nedgang på tre prosent fra 1,276 milliarder kroner året før. Omsetningsfallet skyldes hovedsakelig nedgang i annonseinntektene.

- Jeg er meget godt fornøyd med at vi klarte å øke resultatet før skatt i et år som var så utfordrende for alle medieselskaper. Vi var i gang med vårt omstillingsprogram da effektene av finanskrisen kom. Jeg vil gi ros til HMs organisasjon som i tide var i stand til å gjennomføre de store omstillingene og kostnadskuttene som var nødvendig for å få dette til. Organisasjonen har på meget kort tid maktet disse endringene uten at dette har gått ut over verken vår posisjon som markedsleder i Norge eller kvaliteten på våre blader, magasiner eller nettprodukter, tvert imot, melder Berentsen.

- Styrket ut
Over 45 prosent av alle blader og magasiner på det norske markedet kommer fra Hjemmet Mortensen.

- Vi er kommet klart styrket ut av 2009. Vi har gjennomført strukturelle grep i organisasjonen for å ruste oss for endrede medievaner, vi har tatt i bruk ny arbeidsflyt og ny teknologi, og har nå en lavere kostnadsbase. Vår styrkede markedsposisjon og konkurransekraft skal vi bruke offensivt til topplinjevekst samtidig som vi fortsatt skal ha fokus på effektivisering og modernisering av organisasjon og kompetanse, sier Berentsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere