Gå til sidens hovedinnhold

Ukens beste videoer

Davy klikket, verdens høyeste mann på tur i Oslo og Braathens-motor i flammer. Sjekk ukens nyhetsvideoer her.

Nettavisen har denne uken lagt ut en rekke unike videoer for våre lesere. Her kan du få en kjapp oversikt over hva du gikk glipp av i uken som gikk.

Her rabler det for Davy
Davy Wathne får beskjed om at skjorten og jakken han har på seg ikke passer på sending.

Se sportsankeret klikke her

Sjelden video av gaupe
Under elgjakta søndag fikk Anders Dalseg og hans to jaktkamerater se en sjelden krabat i et tre på Bygland i Setesdal.

- Det var en skikkelig stor opplevelse. Dyret er jo veldig sjeldent å se, så det var veldig fint å få muligheten til å studere det på kloss hold så lenge. Hun så meg skikkelig inn i øynene, sier en fornøyd Anders Dalseg til Nettavisen.

Se videoen her

Du store kineser
Med sine 2,36 meter på sokkelesten er Xi Shun (55) fra Indre Mongolia i Nord-Kina verdens høyeste mann. Onsdag ettermiddag kom han til Oslo i forbindelse med lanseringen av årets nye utgave av Guinness rekordbok.

Det skapte oppstyr.

Se bilder og video her

Her brenner en Braathens-motor
En video av 10 meter lange stikkflammer fra en Braathens-masking på Sola har sirkulert på diverse flytekniske diskusjonsforum i lang tid. Den viser det de fleste flypassasjerer aldri har sett før: Mens tre vedlikeholdsarbeidere sitter inni cockpiten, startes motoren – og ut kommer ti meter lange stikkflammer.

- Selv om det var relativt ufarlig, så blir man litt nervøs når man sitter i et fly halvfullt av brennbar fuel og det kommer stikkflammer ut av motoren. Dette er definitift et spesielt tilfelle som ikke skjer så ofte, sa Frode Aarebrot (23), som satt i cockpiten under testen, til Nettavisen.

Se videoen her

Her knuser han 13 steinblokker
Planen var å knuse 20 steinblokker med en hånd, men fordi en amerikaner snappet den verdensrekorden dagen i forveien, la Narve Læret på to steinblokker til.

- Jeg fikk vite det rett før jeg skulle prøve at amerikaneren hadde økt rekorden. Han hadde klart akkurat det jeg hadde tenkt å gå for, så jeg la på til 22 steinblokker, sier Narve til Nettavisen.

Her ser du bilder fra Horten-mannens verdensrekordforsøk. Her er videoen av Narve under en oppvisning tidligere i høst.

Redningsaksjon i Nordsjøen
Folk drev i vannet blant åtte til ti meter høye bølger. Det var vind og snødrev og dårlig sikt.

- Det verste jeg har opplevd på sjøen, sier en av de som deltok i redningsaksjonen i Østersjøen i natt, Johan Lindgren, til Sveriges Radio.

Det svenske lasteskipet «Finnbirch» var på vei mellom Helsinki og Århus da det fikk slagside mellom Öland og Gotland og sank. 14 fra mannskapet ble hentet opp av vannet. En døde senere på sykehus. Ett av besetningsmedlemmene er fortsatt savnet.

Se video og bilder her

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre