*Nettavisen* Nyheter.

Ukjent person sender DVD-er med holocaust-propaganda i posten

PROPAGANDA I POSTEN: Folk i hele landet skal ha mottatt personlige brev med en DVD full av nazi-vennlig innhold. Kripos ber folk som har mottatt denne om å levere den inn til lokalt politi.

PROPAGANDA I POSTEN: Folk i hele landet skal ha mottatt personlige brev med en DVD full av nazi-vennlig innhold. Kripos ber folk som har mottatt denne om å levere den inn til lokalt politi. Foto: Privat

Politiet vil undersøke DVD'ene.

05.10.17 14:04

Flere nordmenn har de siste dagene mottatt en DVD-plate med en samling av videoklipp som skal forsøke å motbevise folkemordet under andre verdenskrig.

Brevet er personlig adressert og DVD-en er påskrevet «Illuminating the holocaust».

- Konvolutten inneholdt en DVD+R med en tittel som antyder et mørkebrunt konspiratorisk innhold, skriver Caroline Fredriksen på Facebook.

Klikk på bildet for å forstørre.

MOTTOK BREV: Caroline Fredriksen undrer på hvorfor akkurat hun mottok DVD'en, som åpenbart er sendt i et forsøk på å overbevise henne om at holocaust ikke skjedde. Foto: (privat)

Hun er en av mange som har mottatt brevet. Hun lurer også på om hun er tilfeldig valgt ut, eller om avsenderen bevisst ønsket å overbevise en arkolog om at alle sporene etter holocaust bare er iscenesatt.

- Jeg har spekulert mye på hvorfor akkurat jeg har mottatt dette brevet. Vet vedkommende at jeg besøkte Auschwitz-Birkenau for et par måneder siden? At inntrykkene gjorde meg søvnløs? skriver hun.

Akkurat det samme undrer Maren Solem Bertelsen i Bergen over.

– Jeg nøyde meg med to minutter. Det viste seg at det er en film på fire timer og 36 minutter om nazisme og fangeleirer, sier hun til BT.

– Vi har fått inn fire meldinger om disse forsendelsene, vi har mottatt et par av DVD-ene og må gå inn å se om det er noe i disse som rammes av straffelovens bestemmelser om hatefulle ytringer, sier politiadvokat Harald Bilberg i Vest politidistrikt til NRK.

Også Kripos ber folk sende konvoluttene til lokalt politi.

Har du mottatt brevet? Send en e-post til Nettavisen her.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.