RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uklart når familiebildene kommer

Sist oppdatert:
Pappa Haakon la ut de første bildene av prinsesse Ingrid Alexandra på nettet, men bilder sammen med familien lar vente på seg.

Lille prinsesse Ingrid Alexandra preget forsidene på alle landets aviser siste uke. Når de første bildene av henne sammen med resten av familien hjemme på Skaugum kommer er høyst uklart.

- Det har vi ikke tatt stilling til ennå, sier informasjonsrådgiver på Slottet, Sven Gj. Gjeruldsen, til NTB.

Han kan heller ikke si noe om datoen for den store barnedåpen, men det er naturlig å tro at det neppe vil skje før kong Harald er friskmeldt.

Møte med pressen
Arveprins Haakon Magnus ble vist fram for pressen på Rikshospitalet da han var en knapp uke gammel. Et par dager senere var det ny fotografering da han en varm sensommerdag kom hjem til storesøster Märtha Louise på Skaugum.

Da hun ble født knappe to år tidligere, var det tilsvarende fotoseanse på Rikshospitalets barselavdeling, men ikke da mor og barn kom hjem til Skaugum etter fødselen.

Prinsessens førstefødte, Maud Angelica, kom til verden på Rikshospitalets kvinneklinikk 29. april i fjor. Bare tre dager gammel ble hun vist fram for pressen på sykehuset av sine stolte foreldre. Også da den lille familien dro hjem fra sykehuset viste de velvillig fram sin "gylne halvmeter" for det fremmøtte pressekorpset.

Ny vri
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har ikke valgt samme strategi som den øvrige kongefamilien i forbindelse med fødselen. De overrasket presse og publikum både ved sin raske avreise fra sykehuset og ved å sende ut kronprinsens private bilder av sin nyfødte datter dagen etter.

Hvordan de videre har tenkt å håndtere mediene i tiden fremover er høyst uklart. Vil de invitere til familiefotografering på Skaugum innen få dager, eller vil de vente til babyen er blitt noen uker gammel? Og vil storebror Marius være med på familiebildene, eller blir det bare mor, far og datter? Utålmodige pressefolk må bare vente - avgjørelsen er helt opp til den lille prinsessens foreldre.

Dåpen
Også når det gjelder barnedåpen kan kronprinsparet komme til å overraske. Blir det bare kongelige faddere, slik det var da Haakon ble døpt, eller vil de velge faddere også blant Mette-Marits familie og felles venner?

Prinsesse Märtha Louise hadde både kongelige og borgerlige faddere da hun ble døpt, mens den knapt to år yngre tronarvingen bare hadde kongelige.

Dåpen må nødvendigvis heller ikke skje på en søndag, slik norsk tradisjon er. Prinsesse Märtha Louise ble døpt på en tirsdag, prins Haakon på en torsdag og Maud-Angelica på en onsdag.

Men alle de kongelige barna er døpt i Slottskapellet i dåpskjolen sydd av kronprinsesse Märthas mor, prinsesse Ingeborg, så den tradisjonen vil neppe kronprinsparet forandre på når prinsesse Ingrid Alexandra skal døpes en gang før sommeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere