RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ullensaker får Norges første asylfengsel

En gammel militærkaserne i Ullensaker blir landets første asylfengsel. Fra 1. januar kan inntil 200 grunnløse og kriminelle asylsøkere bli låst inne i leiren mens de venter på utsendelse fra Norge.

Det har blitt et problem for myndighetene at mange asylsøkere stikker av etter at utvisningsvedtak er truffet.

På Trandum blir det 200 varetektsplasser hvor asylsøkere kan låses inne og sikres bak et høyt gjerde mens de venter på utsendelse, skriver Romerikes Blad.

Politiet har også opprettet en ny spesialenhet med ansvar for utlendingssaker.

– 223 mennesker blir knyttet til politiets nye spesialenhet, og i nært samarbeid med UDI vil vi arbeide med asylsaker i hele landet. At varetektsavdelingen, eller det såkalte asylfengslet, legges til Trandum er mest av praktiske grunner, siden den gamle militærleiren ligger nær hovedflyplassen på Gardermoen, sier Knut Holen til Romerikes Blad. Han er utpekt til sjef for politiets sentrale utlendingsenhet (PSU).

– Vi skal sørge for en effektiv utsendelse av asylsøkere etter utvisningsvedtak. Det blir vår oppgave som spesialenhet å finne dem som stikker av, samtidig som vi må få klarhet i hvor de kommer fra, skaffe pass, og sørge for uttransportering innen 72 timer etter av det er fattet et negativt utvisningsvedtak eller avslag på en asylsøknad foreligger, sier Knut Holen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere