*Nettavisen* Nyheter.

Ullevål innrømmer feil

Foto: Scanpix

Det var en grov feil å forlate den alvorlig skadde Ali Farah (37), innrømmer nå Ullevål universitetssykehus.

10.08.07 23:31

«Sykehuset erkjenner at det ble gjort feilvurderinger i forbindelse med hendelsen i Sofienbergparken. Dette beklager vi sterkt», skriver sykehuset i en pressemelding fredag.

Ifølge pressemeldingen beklager sykehuset også at tidligere utsagn har gitt et annet inntrykk.

Ali Haji Mohamed Farah (37) ble slått ned i Sofienbergparken i Oslo mandag ettermiddag. Saken har vakt stor oppmerksomhet i media siden ambulansepersonell nektet å ta med seg Ali i ambulansen.

- En grov feilvurdering
Sykehuset beskriver hendelsen som tragisk for pasient og pårørende. De gjentar i pressemeldingen at de beklager personalets atferd og språkbruk på åstedet.

«Dette er en tragisk hendelse for pasient og pårørende. Det har også konsekvenser for befolkningen for øvrig når tilliten til helsetjenesten svekkes.

- Hva har fått dere til å endre synspunkt på behandlingen av Ali Farah?

- Etter at det har kommet fram at mannen har hatt en hjerneblødning, blir det også innlysende at det har blitt gjort en grov feilvurdering. Mannen skulle aldri ha blitt forlatt, men ha blitt tatt med i ambulansen. Han skulle heller ikke ha blitt kjørt til legevakten, men direkte til Ullevål sykehus, medgir viseadministrerende direktør ved Ullevål universitetssykehus Erik Hope til Nettavisen.

- Hva burde ambulansepersonalet ha gjort?

- Jeg kjenner ikke detaljer i de medisinske undersøkelser som skal gjøres. Men jeg har hørt at man skal ta puls og gjøre de nødvendige visuelle undersøkelser. Vi lar nå fylkeslegen vurdere om det som ble gjort på åstedet var godt nok. Men vi innrømmer nå at uttalelsen var mer bastant enn den burde være, sier Hope.

- Kan få talevansker
Ifølge manager og talsmann for Alis samboer, Jon Christian Foss, viser tilstanden til Ali seg nå å være mer alvorlig enn først antatt.

- Det er nå bekreftet brudd på hjerneskallen. Kohinoor blir nå forberedt på at Ali vil kunne få både talevansker, koordinasjonsproblemer og eventuelle hukommelsesproblemer, sier Foss til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.