*Nettavisen* Nyheter.

Ulovlig Ikea-jobbing

Ikea Slependen risikerer en dyr smekk på lanken etter at anleggsarbeiderne brøt reglene.

Da klokken passerte midnatt natt til fredag og bygningsarbeiderne på Ikea Slependen fortsatt ikke hadde avsluttet det støyende arbeidet, ringte fortvilte naboer politiet, som rykket ut.

Selskapet som bygger ut for møbelgiganten i Akershus, hadde nemlig fått inndratt tillatelsen til å jobbe senere enn midnatt, skriver Budstikka.

– Antageligvis er det snakk om kommunikasjonssvikt. Prosjektleder på stedet skal angivelig ikke ha vært klar over dette, sier operasjonsleder Asbjørn Bjørnnes ved politiet i Asker og Bærum til lokalavisen.

Ulovlig nattarbeid er en straffbart, men politiet kan ikke si noen om hvor stor bot Ikea vil bli ilagt - men boten blir beregnet i forhold til selskapets størresle, noe som skulle tilsi at Ikea ikke slipper billig unna.

– Vi beklager selvfølgelig at naboer har reagert på oss. Forholdet til naboen er kjempeviktig for oss. Vi handlet i god tro, basert på at vi satte opp støymålere som ikke viste mer støy enn det kommunen har gitt tillatelse til. Inntil videre er arbeidet stanset, sier kommunikasjonsrådgiver Christen Røhnebæk i Ikea til Bustikka.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.