Gå til sidens hovedinnhold

- Ulovlig kebabfabrikk i Oslo

Politiet tror det ble produsert flere tonn ulovlig kjøtt i kjelleren til en kebabkiosk.

Natt til lørdag slo en rekke offentlige etater til mot Brugata kebab i Oslo sentrum. I kjelleren til kebabkiosken fant politiet flere hundre kilo kjøtt som skal være ulovlig.

- Vi tror det har foregått svart omsetning av ulovlig produsert kebabkjøtt i stor skala fra denne kjelleren, som senere er blitt distribuert ut til en rekke kiosker i Oslo og omegn. Kjelleren var så full av ulovlig kjøtt og andre smuglervarer at vi er nødt til å leie inn en lastebil for å få det fjernet, sier politiførstebetjent Alf Fredriksen til Aftenposten.no.

Representanter fra Mattilsynet, Næringsetaten, Oslo brann- og redningsetat, Tollvesenet, NAV, Utlendingsseksjonen og Etterretningsseksjonen ved Sentrum politistasjon deltok i aksjonen som ble satt i gang etter tips fra publikum.

Politiet beskriver hygienen som «helt forferdelig» og sier kjøttet er svært helsefarlig.

Innehaver Bhadin Rashid benekter alle anklager og sier kjøttet kommer fra en bedrift på Lillestrøm.

- Mattilsynet stengte stedet i natt, og jeg fikk pålegg om å skifte låsen til toalettet og å reparere et knust vindu. Jeg har i brukt flere hundre tusen kroner på å pusse opp kjellerlokalet for å oppfylle forskriftene fra myndighetene, men jeg er ikke helt ferdig. Ja, jeg har oppbevart litt kjøtt i kjelleren, men bare ti-femten kilo som jeg må kjøpe inn ekstra når det er helg. Og det er bare norsk kjøtt. Ikke svensk, ikke fra Storbritannia, sier Rashid til Aftenposten.no.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?