Ulriksbanen politi-anmeldt

Ulriksbanen unngikk i går konkurs for andre gang i år.

Ulriksbanen unngikk i går konkurs for andre gang i år. Foto: Ulriken.no

Fylkesmannen har politianmeldt Ulriksbanen for brudd på taubaneloven og brudd på konsesjonsvilkårene.

01.02.06 13:32

- Etter oppfordring fra Taubanetilsynet har Fylkesmannen valgt å gå til politianmeldelse av Ulriksbanen for brudd på taubaneloven og brudd på konsesjonsvilkårene, heter det i en pressemelding fra Fylkesmannen i Hordaland.

Både driftsselskapet og direktør Torbjørn Sirseth er anmeldt.

Ulriksbanen er blant annet anmeldt for å ha holdt banen i drift i en periode i fjor høst, da driftstillatelsen var inndratt «av sikkerhetsmessige grunner». - Dette er et alvorlig brudd på sentrale punkter i forskriftene, skriver Fylkesmannen i pressemeldingen.

Det andre forholdet som er politianmeldt, gjelder ulykken 10. januar i år, da tre Telenor-ansatte måtte fire seg ned fra ti meters høyde da bæretauet sporet av, noe som kunne ha fått svært alvorlige konsekvenser for passasjerene.

Ifølge Fylkesmannen er også dette alvorlige brudd på sikkerhetsforskriftene.

«Før persontransporten ble det ikke foretatt pålagt kontrollkjøring. På grunn av værforholdene var det spesielt viktig å overholde dette punktet i sikkerhetsbestemmelsene den aktuelle dagen. Driftslederen var heller ikke tilstede ved kjøringen. Ifølge Taubanetilsynet skal han også ha vært vanskelig å oppnå kontakt med etter at hendelsen var et faktum», heter det i anmeldelsen.

Bøter
Ifølge Taubanelovens paragraf 20, kan overtredelse av loven «straffes med bøter, dersom forholdet ikke rammes av strengere straffebestemmelse.»

- Fylkesmannen mener hensynet til brukerne, allmennheten og det offentliges interesser tilsier at forholdene må etterforskes og vurderes i forhold til sanksjonsreglene i taubaneloven, heter det i pressemeldingen.

Tidligere onsdag ble det kjent at Torbjørn Sirseth trekker seg som driftsleder i Ulriksbanen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.