RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Illustrasjon/TV 2

Ulv sender SMS

Når den unge ulven legger ut på vandring, sender den automatisk tekstmeldinger til ulveforskere hver gang den passerer ei mobilmast.

Ulveforskerne har tatt mobiltelefonteknologi i bruk for å følge en ung ulvs 1000 kilometer lange vandring fra Hedmark til Nordland.

Senderen på ulven fra Gråfjell-flokken i Åmot er stilt inn slik at den automatisk sender tekstmeldinger om sin posisjon hver gang den er i nærheten av en mobilmast, melder NRK.

Forskerne har fått nesten daglige meldinger, og dermed vet de nå at ulven i løpet av to måneder har gått hele veien fra Åmot i Hedmark via Sverige til Grane kommune sør i Nordland.

Dette er første gang teknologien prøves ut i Norge, og forskere er begeistret for den nye måten å følge streifulver på.

- Før har vi ikke hatt råd til å følge ulver som har vært på lange vandringer. Vi har stort sett konsentrert oss om merkede ulver som befinner seg på et mindre område. Den nye metoden betyr at vi lettere kan følge ulver som legger ut på langvandring slik som denne ulven har gjort, sier forsker Petter Wabakken.

Men nå lever den unge ulven et farlig liv, etter at det er søkt om fellingstillatelse på den i Nordland fordi den har tatt sau i området.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere