RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ULV: Forskning basert på GPS-sendere som dyrene nylig fikk på seg viser at ulvene kommer nærmere hus etter mørkets frambrudd. Her er et ulvepar som har funnet sammen i Østmarka.
ULV: Forskning basert på GPS-sendere som dyrene nylig fikk på seg viser at ulvene kommer nærmere hus etter mørkets frambrudd. Her er et ulvepar som har funnet sammen i Østmarka. (vilkamera.nina.no)

Ulvene nærmere hus når det er mørkt

Sist oppdatert:
Ulvene kommer nærmere hus etter mørkets frambrudd. Det viser forskning basert på GPS-senderne dyrene nylig fikk på seg.

Ifølge Nationen er rapporten laget på oppdrag fra Miljødirektoratet av Høgskolen i Innlandet og forskningsprosjektet Skandulv.

I de foreløpige analysene av GPS-data fra Slettåsflokken er det registrert 3.095 posisjoner. Av disse var 21 – tilsvarende 0,7 prosent – 50 meter eller mindre fra hus hvor det bor folk.

Må sammenligne med andre revir

Alle disse er registrert etter at det var blitt mørkt. I dagslys var den korteste avstanden 98 meter.

Les også: Senterpartiet vil jakte ulv med scooter og helikopter

Forsker Barbara Zimmermann understreker at rapporten er for begrenset til å kunne si noe om hvorvidt Slettåsflokken er mindre sky enn andre ulver.

– Det har vi ikke grunnlag for å uttale oss om. Dette var en første analyse, og for å kunne si noe om det må man sammenligne med andre revir, men det var ikke oppdraget, sier hun.

Les også: Slettås-flokken får leve videre i Trysil

Mer kunnskap med radiomerking

Ifølge Miljødirektoratets oversikt ble til sammen 15 ulver i Slettås- og Osdalrevirene radiomerket i januar og februar i år.

Målet er å kunne se hvor ulvene beveger seg og få mer kunnskap om skadepotensialet.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere