RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ulykkeshelg på sjøen

Sist oppdatert:
En rekke stygge båtulykker har preget denne helgen. Redningsselskapet er sjokkert.

Kollisjoner mellom fritidsbåter, drukningsulykker og småbåter på skjær. Det har vært en dramatisk og hektisk helg på sjøen.

- Vi har lenge sett en negativ utvikling med høy hastighet på sjøen, og advarte mot dette allerede i fjor, sier Ingvar Johnsen, informasjonssjef i Redningsselskapet.

Nå tar de til orde for et eget sjøpoliti etter samme modell som UP, for å få bukt med de mange ulykkene. Ifølge politiet skyldes flere av ulykkene denne helgen uvettig kjøring og promille om bord.

- Obligatorisk båtførerbevis er en av forhåndsreglene som bør vurderes, sier Johnsen.

Han påpeker at det ikke er uvanlig at mange fritidsbåter når hastigheter opp mot 70 km/t.

Skadene blir omfattende når en båt i så høy hastighet treffer en annen båt eller fast grunn. Skadene blir de samme som vi ser i høyhastighetsulykker i veitrafikken, påpeker Redningsselskapet.

Fire skadd ved Lindesnes
Ved 17.30-tiden søndag kolliderte en speedbåt med to nordmenn med en åpen aluminiumsbåt med en tysk familie. Ulykken skjedde rett sør for Båly i Spangereid nær Lindesnes. I aluminiumsbåten satt en tysk familie med to voksne og to barn. To av de seks involverte i ulykken er hardt skadd, mens to har lettere skader.

Redningsskøyte, brannvesen, politi, to helikoptre og dykkere ble umiddelbart sendt til stedet.

Druknet i Hordaland
En 45 år gammel kvinne døde søndag etter å ha falt i sjøen ved kai i Eikelandsosen i Hordaland.

Hun ble oppdaget av en bekjent som hentet henne opp fra vannet og startet livreddende førstehjelp- uten hell. Politiet vet ikke nøyaktig hvorfor, hvordan eller når 45-åringen falt i vannet.

Politiet vil avhøre vitner, men mistenker ikke at det skal ha skjedd noe kriminelt.

Livstruende skadd i Kragerø
En 33 år gammel kvinne er livstruende skadd etter en kollisjon mellom to småbåter utenfor Kragerø sent lørdag. Ulykken skjedde da en taxibåt kolliderte med en gummibåt like før midnatt.

Totalt tre personer ble skadd i kollisjonen. Den 33 år gamle kvinnen ble raskt sendt til Ullevål universitetssykehus hvor hun har blitt operert. Tilstanden hennes ble søndag ettermiddag betegnet som kritisk og ustabil. Politiet vet ikke hvorfor ulykken skjedde.

Drama på Hvaler
Fire personer fra Oslo-området ble natt til søndag berget i land etter en dramatisk redningsaksjon i sjøen ved Edholmen i Østre Hvaler.

Da politibåten fra Fredrikstad fant de fire litt over klokken halv ett, lå alle i sjøen.

– Meldingen som løp inn til oss noen minutter over midnatt var dramatisk. Båten var i ferd med å synke og de fire måtte hoppe i sjøen. Det problematiske var at mennene ikke ante hvor de befant seg, forteller politiet i Østfold.

En av de fire hadde en vannsikker mobiltelefon, og ved hjelp av denne kommuniserte han med politiet mens han lå i vannet.

– Både losbåt, redningsskøyte og politibåt ble alarmert. Etter hvert som telefonsamtalen utviklet seg, klarte vi å peile oss inn mot området hvor de lå, forteller operasjonsleder Tommy Moen.

Ungjenter skadd i Risør
Fredag kveld ble tre tenåringsjenter alvorlig skadd da båten de satt i kjørte på et skjær utenfor Buvika i Risør. En av jentene ble fraktet til Ullevål universitetssykehus med alvorlige hodeskader. Tilstanden hennes skal være stabil. De to andre ble sendt til Sørlandet sykehus i Arendal. Tilstanden deres er også alvorlig, men stabil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere