RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Arfan Bhatti. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Arfan Bhatti. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Foto: Kyrre Lien

Ummah-talsmann møtte Bhatti i Hellas

Den tidligere Profetens Ummah-talsmannen Omar Cheblal var i kontakt med islamisten Arfan Bhatti i Hellas nylig. Cheblal har gått til sak mot staten for å få omgjort vedtaket om å utvise ham fra landet.

Den sivile rettssaken startet i Oslo tingrett torsdag. Omar Cheblal, som er utvist fordi han anses som en fare for rikets sikkerhet, forklarte seg på telefon fra ambassaden i Aten, melder NRK.

Blant annet er den sikkerhetsmessige bekymringen knyttet til 48-åringens rolle i det radikale islamistmiljøet i Norge. Han fikk spørsmål om han har kontakt med den profilerte islamisten Arfan Bhatti. Det svarte 48-åringen bekreftende på og forklarte at de to møttes etter at Cheblal 2. mars i år slapp ut av gresk fengsel etter å ha sonet nærmere to år for ulovlig grensepassering.

Les også:Arfan Bhatti forlater Norge

– Jeg skjønner ikke hva slags verden vi lever i hvis vi ikke har frihet til å besøke hverandre, sa Cheblal i sin forklaring.

Bhatti, som nylig ble dømt i en familievoldssak, dro til Hellas i tre dager mellom rettssaken og domsavsigelsen. Via sin forsvarer, advokat John Christian Elden, har han forklart at han var på ferie.

Les også:Arfan Bhatti dømt for familievold

Til VG sier Elden at han ikke er kjent med noen kontakt mellom Bhatti og Cheblal. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere