Undersøker brev fra en bestemor

Foto: Hansen, Alf Ove (SCANPIX)

«Til deg lille venn som ble funnet i en pose i Våland», skrev bestemoren. Det fikk politiet til å rykke ut.

04.02.09 19:35

Fredag i forrige uke ble den døde babyen funnet i en papirpose i en hage i Stavanger.

Politiet har stått nærmest uten spor i saken, og har ikke klart å finne barnemoren. Men tirsdag kveld dukket det opp noe som var av interesse, nemlig et tips om at noen hadde plassert et brev, en pute og en blomst på trappen utenfor Petrikirken.

«Til deg lille venn som ble funnet i en pose i Våland. I dyp respekt fra en bestemor og (et navn, red. anm.). Sov søtt», sto det i brevet.

- Vi tok det inn i natt
- Vi tok det inn i natt, og foretok kriminaltekniske undersøkelser. Ingenting har kommet ut av det, og vi la brevet ut igjen når vi var ferdig med det, sier politiinspektør Ernst Kristian Rossebø ved Rogaland politidistrikt til Nettavisen.

Foto: Borgen, Ørn E.

Brevet er blitt fotografert, og det er undersøkt for fingeravtrykk og DNA. Ifølge Rossebø vil det ta litt tid før de får svar på alle undersøkelsene.

- Lyst til å vise omsorg
- Mistenker dere at det kan være bestemoren til den døde babyen som har skrevet brevet?

- Vi tror bare det er en bestemor som har lyst til å vise omsorg, men vi ser selvsagt ikke vekk fra at det er bestemoren. Men slik brevet er skrevet virker det ikke som det er slekten til barnet, sier Rossebø, og legger til at det ellers er lite nytt å fortelle fra etterforskningen i saken.

For to dager siden kom resultatet fra den foreløpige obuksjonsrapporten etter obduksjonen av babyen. Heller ikke den ga politiet noen svar på mysteriet.

- Konklusjonen fra den foreløpige obduksjonsrapporten er ingenting annet enn det vi sa i helga, den sier ingenting om dødsårsaken eller dødstidspunktet, sa Rossebø til Nettavisen mandag.

Han sa det uansett ikke er noe som tyder på at babyen er blitt utsatt for vold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Stavanger

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag