RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ole Åsheim (Nordlys)

UNE hevder de ikke har trukket anke

Sist oppdatert:
Yalda-advokat står fast på at anken er frafalt.

(Nordlys): Fredag formiddag kom nyheten som Yalda Bahadori (11), foreldrene og familiens støttespillere har ventet på: Regjeringsadvokaten besluttet å trekke ankesaken etter at staten tapte i Oslo tingrett.

Nå kan det imidlertid vise seg at gleden kan bli kortvarig.

For ifølge Utlendingsnemnda (UNE) står ankesaken ved lag, skriver Nordlys.

I et skriv på sine hjemmesider skriver UNE at de ikke har trukket anken i Yalda-saken.

«Diverse medier opplyser i dag at Regjeringsadvokaten har besluttet å trekke anken i Yalda-saken.Det er ikke riktig. UNE anket dommen 20. september i fjor, og UNE har ikke trukket anken.», skriver de.

UNE skriver videre at de mener det ser ut til at advokat Arild Humlen, representant for Yalda og familien, har misforstått prosesskrivet fra staten.

Les flere saker fra Nordlys her.

Advokat: Har frafalt anken
Advokat Arild Humlen, som representerer Yalda og foreldrene, sier på sin side at det er sendt et prosesskrift fra UNEs prosessfullmektig hos Regjeringsadvokaten hvor anken frafalles.

- UNE har en prosessfullmektig som handler på deres vegne, og han har nedlagt påstand om at saken heves, sier Humlen til Nordlys.

- Samtidig hevder UNE at anken ikke er trukket?

- Det jeg kan si til det, er at det å frafalle en anke er bindende ifølge tvisteloven. De kan ikke ombestemme seg, så dette får de bare rydde opp i selv, sier Humlen.

Vet ikke hva som skjer
Dersom anken altså er frafalt, er dommen som falt i Oslo tingrett i august i fjor å regne som rettskraftig. Her ble det slått fast at Yalda og familien har rett til opphold i Norge.

Ifølge Humlen nekter UNE å forholde seg til dette.

- Det er første gang jeg hører at staten ikke vil rette seg etter en rettskraftig dom. Det er oppsiktsvekkende, for å si det svært forsiktig. Her bryter altså staten med prinsippet om at domstolen skal kontrollere forvaltningen, ikke omvendt, sier Humlen til Nordlys.

- Hva skjer nå?

- Si det. Dette er en situasjon jeg aldri har vært ute for, repliserer Humlen.

Kan bli ny rettssak
- Betyr det at det likevel bli nye runder i retten?

- Ja, hvis ikke UNE har vett nok til å skjønne at de ikke kan gå imot en dom. Det er uttrykk for en ekstrem maktarroganse. Ikke bare nekter de å innrette seg etter stortingsmeldingen om barn på flukt, men også etter en norsk domstol, sier Humlen.

Regjeringsadvokaten ønsker ikke å si noe om saken, og henviser til UNE.

Det har foreløpig ikke lyktes for Nordlys å få en kommentar fra Borgarting lagmannsrett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere