RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungdom delte nakenbilder på Snapchat – nå har politiet fjernet gruppen

Sist oppdatert:
Etter en rekke bekymringsmeldinger har politiet valgt å fjerne en Snapchat-gruppe, der ungdom delte nakenbilder av seg selv og videoer av slåsskamper.

Politiet mener gruppen på den sosiale bildedelingstjenesten Snapchat hadde om lag tusen medlemmer, melder NRK. Etter flere tips og bekymringsmeldinger fra Grimstad iverksatte politiet undersøkelser av saken, ifølge politibetjent Øyvind Olsen

Gjennom bildedelingstjenesten delte ungdom både nakenbilder av seg selv og videoer av slåsskamper. Et knippe mindreårige sto bak gruppen der bildene ble delt.

– Det er bekymringsfullt, for de kan bli servert ganske grove og ufiltrerte ting, sier politibetjent Olsen.

Les også: Mann (31) dømt i Snapchat-saken – delte stjålne nakenbilder av norske jenter

En som daglig er i kontakt med unge gjennom Snapchat, er helsesøster Tale Maria Krohn Engvik, som er mest kjent som «Helsesista». Hun mener det er bra politiet tar tak i bekymringsmeldingene de får inn. Ifølge Engvik bruker unge sosiale medier til å tiltrekke seg oppmerksomhet, og er i enkelte tilfeller villig til å strekke seg langt.

– Det handler om usikkerhet. De vil så gjerne bli likt og de vil bli valgt. Ting blir mer og mer ekstremt fordi man må overgå andre for å skille seg ut. Da går man utrolig langt, sier Engvik.

13 prosent av ungdom mellom 13 og 18 år har ifølge en undersøkelse gjort av Medietilsynet , sendt nakenbilder av seg selv de siste året. (©NTB)

Les også: Fire gode grunner til å ta en pause fra sosiale medier

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere