RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungdom drikker mindre

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Alkoholforbruk og misbruk av sterkere rusmidler er på vei ned blant norsk ungdom.

Det viser Statens institutt for rusmiddelforsknings (SIRUS) årlige spørreundersøkelse. Tallene for rusmisbruk blant ungdom mellom 15 og 20 år steg jevnt mot slutten av 1990-tallet og frem til 2003.

I 2004 sank imidlertid tallene for både alkohol og narkotika. Den samme tendensen kommer frem i tallene fra årets undersøkelse.

Det totale alkoholkonsumet til ungdom målt i liter ren sprit har sunket fra nesten 6 liter i 2003, til under 5 liter i år. Såkalt rusbrus blir også konsumert mindre hyppig. Rusbrus og cider utgjør om lag 20 prosent av de unges forbruk av alkoholholdige drikkevarer.

Med tanke på narkotiske stoffer, har tallene for andelen som sier de har prøvd hasj gått ned fem prosentpoeng siden år 2000, altså fra 20 til 15 prosent. Også for stoffer som ecstasy, amfetamin og kokain er en nedgang registrert de siste to årene.

Tallene er fremdeles noe høyere enn på begynnelsen av nittitallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere