*Nettavisen* Nyheter.

Ungdommens bystyremøte ut mot Raymonds miljøfest til 118 mill

Leder i Nordstrand Unge Høyre, Adrian Gran von Hall, mener for mye penger er planlagt brukt i markeringen av Oslo som miljøhovedstad 2019, og at 90 av de 118 millionene bør brukes på kollektivtrafikken. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix / Høyre.no

Nå reagerer også Ungdommens bystyremøte på Oslo-byrådets 118 festmillioner.

Flere har reagert kraftig etter at det var våren 2018 ble klart at Oslo byråd satt av 118 millioner kroner til markeringen av Oslo som miljøhovedstad 2019 i sitt reviderte budsjett.

- Jeg mener det er en vanvittig pengebruk, og at det er en uforståelig prioritering fra byrådets side, sa Høyres gruppeleder i Oslo bystyre, Eirik Lae Solberg, til Nettavisen den gang.

Les mer: Høyre slakter byrådets miljøfest til 118 mill. i Oslo

Nå reagerer også ungdomsorganisasjonene. Under ungdommens bystyremøte nylig ble det vedtatt at de heller ønsker at 90 millioner mindre brukes på markeringen, til fordel for kollektivtransporten, forteller Adrian Gran von Hall, leder i Nordstrand Unge Høyre til Nettavisen.

Han mener byrådet gjør en gal prioritering av penger.

- Det er trist å se at byrådet prioriterer å bruke 118 millioner av skattebetalernes penger på en miljøfest. En bedre markering hadde vært å prioritere enda bedre kollektivtrafikk i Oslo, og litt mindre miljøfest. Da viser vi at Oslo virkelig tar miljø på alvor.

Pengene er ment å dekke en rekke arrangementer. Nikolai Bjerke Dyvik, leder i Aker Unge Høyre, poengterer at Oslo som miljøhovedstad skal feires. Han mener imidlertid det gjøres best ved å satse på tiltak som gjør Oslo til en enda bedre miljøhovedstad.

- Ungdom i Oslo viste på ungdommens bystyremøte at vi ser behovet for å bruke skattebetalernes penger på en bærekraftig måte. Penger vokser ikke på trær, og derfor er det viktig at vi prioriterer gode løsninger for Oslo, framfor å bruke enorme beløp på en miljøfest, legger han til.

De to poengterer også at disse pengene kommer på toppen av at byrådet blant annet også har brukt en halv millioner kroner på utekontorer, samt at det gikk 700 000 på prikkene som skulle erstatte gateparkeringen i Oslo sentrum.

- Det er en skremmende utvikling av hva byrådet prioriterer å bruke penger på, mener de.

Les mer: Oslo skal bruke 118 millioner på miljøfest – de borgerlige protesterer

Les mer: Foreldre raser mot Oslos miljøfest til 118 millioner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag