*Nettavisen* Nyheter.

Ungdommer beskutt i Oslo

Foto: TV 2 Nettavisen

Politiet jakter på tre personer som natt til søndag løsnet flere skudd fra en BMW mot seks ungdommer utenfor et kjøpesenter i Oslo.

02.10.05 09:44

- En gjeng ungdommer sto ved T-banestasjonen ved Furuset og pratet sammen. Plutselig kommer en bil som har kjørt litt rundt i området mot dem i stor fart, og det blir avfyrt flere skudd i retning der ungdommene står, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad i Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Flaks at ingen ble truffet
I bilen, en BMW , sitter de tre personer. Alle er maskert med finlandshetter. Bilen forsvant fra stedet like fort som den kom.

Ungdommene, som alle er i alderen 15-17 år og hjemmehørende på Furuset, fikk kastet seg ned. På samme tidspunkt sto en annen BMW på Furuset i full fyr. Denne bilen var stjålet.

Politiet tror det er en sammenheng mellom hendelsene. Deres teori er at bilen ble tent på for å skjule spor etter skyteepisoden.

Ved Krimvakta i Oslo karakteriseres episoden som svært alvorlig.

- Det å avfyre så mange skudd inn mot en gruppe mennesker på seks ungdommer. At ingen av de seks ble truffet er helt utrolig. For å si det på en folkelig måte, det er veldig flaks at det gikk så bra, det der kunne gått riktig ille, sier fungerende vaktleder ved Krimvakta, Per Olav Utgaard til TV 2 Nettavisen.

Politiet kan bekrefte at mennene skjøt med pistol eller revolver. Det er tomhylser på stedet der skytingen fant sted, og kulehull i veggen ved T-banestasjonen.

- Vi vil ikke gå inn på hva slags kaliber det er skutt med, informerer Utgaard.

Avhør av enkelte ungdommene har foreløpig gitt politiet svært få spor å følge i den videre etterforskningen.

- De som er skutt på hevder de ikke har noe uoppgjort med noen, sier fungerende vaktleder ved Krimvakta i Oslo. Utgaard understreker at ungdommene virker samarbeidsvillige.'

- Hevnaksjon?
Natt til søndag sa operasjonsleder Hjulstad til TV 2 Nettavisen at det kunne dreie seg om et gjengopprør. Ifølge VG Nett tror politiet motivet kan være hevn eller ære.

- Vi vet ikke foreløpig. Hvorfor dette skjedde, har vi ingen formening om, sier Utgaard til TV 2 Nettavisen.

Store politistyrker jaktet natt til søndag på bilen som var involvert i skytingen. Ingen er så langt pågrepet i forbindelse med saken.

- Det er ingenting som tilsier at pågripelser vil skje med det første. I og med at gjerningsmennene var maskerte har vi ingen gode beskrivelser. Vi jobber videre med de opplysningene vi har på bordet. Er det noen som har opplysninger i saken, så håper vi det tilflyter oss, understrekes det fra politiets hold.

Ungdommene som ble beskutt er naturlig nok skremt av hendelsen.

- Nå er ikke alle avhørt ennå, men det som er forklart til patruljene på stedet der i natt tyder på at de ikke har noen forståelse for hvorfor de ble skutt på.

Tipset om smell og skyting på Furuset kom til politiet 23.45.

Området på Furuset ble natt til søndag avsperret mens politiet sikret spor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.