RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Foto: Scanpix

Ungdommer dømt for flere voldtekter

Sist oppdatert:
To gutter på 17 og 16 år er dømt til fengsel i 4,5 år for å ha voldtatt tre jenter.

Det var på vinteren og sommeren i år at de tre særdeles grove voldtektene fant sted. På dette tidspunktet var de to guttene henholdsvis 16 og 15 år gamle.

Ifølge dommen fra Oslo tingrett, som ble forkynt fredag, skal den første voldtekten ha funnet sted natt til 2. mars i Oslo. 17-åringen slo en venninne i ansiktet, sparket henne i låret og rev av henne buksene og truet henne til å gjennomføre samleie mens 16-åringen stod vakt utenfor. Etterpå stjal de to jentens mobiltelefon.

Voldtok 15-åring
En måned tidligere hadde 16-åringen voldtatt en annen jente i leiligheten hennes. Han tok seg inn på badet og truet jenten med kniv, samt slått henne i ansiktet og tatt kvelertak rundt halsen. I sin forklaring sa jenta at det så ut som om 16-åringen nøt å se henne i smerter. Overgrepet varte i mange timer. Etterpå stjal han jentens motbiltelefon og diskman.

17-åringen ble også funnet skyldig i å ha voldtatt en 15 år gammel jente under et arrangement i regi av barnevernet. Han tvang jenta inn på et handicap-toalett og slo henne i ansiktet så hun begynte å blø. Jenta fryktet for flere slag, og 17-åringen voldtok henne uten stor motstand.

Diskusjon om alder
De to guttene innrømte i retten kun delvis noen av overgrepene. Retten valgte likevel å se bort fra deres forklaringer og vektla jentenes versjoner.

Det kom derimot til diskusjon i retten hvorvidt den unge alderen til de to burde få noe å si for straffeutmålingen. Oslo tingrett dømte de to tilslutt til fengsel i 4,5 år, hvorav tre år ble gjort betinget.

De må også betale nærmere 430.000 kroner i oppreisning og erstatning til de tre jentene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere