STOVNER, OSLO (Nettavisen): Politiet fikk melding om hendelsen klokka 21.28 lørdag kveld.

– En person har fått et stort kutt i hodet, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB.

– Vi har nå kontroll på noen av dem i en ballbinge, og de kan passe til beskrivelsen, sier han.

En person skal ha fått en stein i hodet og fikk behandling i ambulansen. Politiet melder at 10 - 15 personer løp fra stedet etter angrepet.

- Vi har flere patruljer i området som søker etter disse personene. Vi har dårlig beskrivelse, men det er sagt gutter, mørke i huden, ca 16-18 år, en skal ha vært iført rød jakke, grå joggebukse, to skal ha hatt blå klær ca 185 centimeter høy, meldte politiet på Twitter.

- Mye politi ute

Litt før midnatt ble søket etter ungdommene avsluttet.

- Ingen er pågrepet, men vi har opprettet sak på kroppskrenkelse og de fornærmede blir avhørt, sa Vidar Pedersen til Nettavisen like før klokken 01.30 natt til søndag.

- Det er mange mennesker som er ute i Groruddalen-området (øst i Oslo, red. anm.) og vi har mange patruljer i området. Men det er ikke meldt om noen hendelser.

Groruddalen er nabobydelen til Stovner, hvor steinkastingen skjedde.

Tidligere denne uken meldte Nettavisen nyheten om at politiet setter inn ekstra ressurser i forbindelse med muslimenes hellige fastemåned ramadan.

Årsaken er at erfaringene med at det oppstod flere hendelser sent på kvelden og natten i fjor fordi, mange unge oppholder seg ute på gaten etter at fasten for dagen er over.

Sent lørdag kveld og natt til søndag var Nettavisen på Stovner. Ingen av de vi møtte ønsket å gi noen intervjuer. Vi møtte også på to gjenger med ungdommer utenfor Stovner senter, et kort steinkast fra T-banestasjonen.

- Politikerne driter i oss

Ingen av dem ønsket verken å la seg avbilde eller intervju utover følgende utsagn:

- Grunnen til at dette skjer er at politikerne driter i oss. Og vi trenger ungdomsklubber. Det er ingenting her på Stovner. Ingen bryr seg.

Alle i den første gjengen hadde fått med seg steinkastingen og sa de hadde lest om hendelsen på nettet.

I ungdomsgjengen i gjeng nummer to retter de generell kritikk mot politikerne i Oslo. Deres frustrasjon går på at media fremstiller ungdommene i området dårlig.

Lørdagens steinkasting skjedde under en måned etter at politiet stoppet Natteravnenes patruljering i Stovner- og Vestli-området, i Oslo øst. Årsaken var et angrep på Natteravnene fredag 20. april. Ungdommene ropte da skjellsord og kastet stein mot Natteravnene.

Foreløpig vet politiet ikke noe om foranledningen til hendelsen, som skjedde ved Jesperudjordet ballplass.

Forrige helg ble også Natteravnene i Vestli truet med steinkasting og at de skulle skytes av ungdommer. Begge hendelsene ble meldt om til, og håndtert av, politiet.

- Helt forkastelig

Generalsekretær Lars Norbom i Natteravnene mener at situasjonen er svært alvorlig etter å ha hørt om lørdagens hendelse.

– Det er helt forkastelig at noe slikt kan skje, og det er sterkt beklagelig. Her tenker jeg at man må sette i gang tiltak. Det kan ikke vi i Natteravnene gjøre, det er nok noe myndighetene må gjøre i større grad. Jeg tror det er nødvendig å statuere et eksempel for å få tatt området tilbake, gjennom kraftig politiinnsats. Dette er ikke noe sivile kan håndtere, sier han til NTB.

Han sier at Natteravnene vil fortsette sin dialog med politiet og politikere om situasjonen.

– Det er veldig alvorlig at vi blir angrepet på den måten. Vi er et sivilt tiltak som ikke utgjør noen trussel mot noen grupper, sier han.