*Nettavisen* Nyheter.

Ungdommer kom til rette i Jotunheimen

Iverksatte leteaksjon da seks gutter fra Oslo-området ble meldt savnet etter en fjelltur.

22.02.08 15:21

Seks gutter som ble meldt savnet i Jotunheimen torsdag, ble fredag funnet i god behold.

De seks gikk ut fra Veoli i Sjodalen og skulle kommet frem til Gjendesheim torsdag, men kom ikke frem til avtlt tid.

- De er kommet til rette nå, og er i fin form alle seks. De går selv tilbake til utgangspunktet ved Veolia. En luftambulanse har vært nede og snakket med dem, og en patrulje er hos dem nå, sier operasjonsleder ved Gudbrandsdal politidistrikt Edmund Tofthagen til Nettavisen.no ved 14.50-tiden.

Fjellvante
Guttene hadde med seg utstyr for å kunne sove utendørs, og Tofthagen regner med de kun har blitt forsinket på grunn av det dårlige været i fjellet.

Tidligere fredag ettermiddag ble seks personer observert gjennom skydekket, og man antok dette kunne være de seks savnede.

- Det siste vi har fått melding om er at en gruppe på seks personer skal være observert fra helikopter. Vi antar dette er de savnede, men dette er ikke bekreftet, sier operasjonsleder Terje Stenbeck ved Gudbrandsdal politidistrikt til Nettavisen like før klokka 14 fredag.

Dårlig vær
Politiet fikk savnetmeldingen fredag klokka 10.37 og iverksatte leteaksjon ved 12-tiden. Det er sterk vind og snødrev i området.

Seks personer ble observert tidligere fredag, og det viste seg som antatt å være de savnede. det var ikke mulig å komme i kontakt med de savnede på grunn av dårlig mobildekning i området,

De seks ungdommene er i alderen 17 til 18 år og fra Oslo og Bærum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag