RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove (SCANPIX)

Ungdommer savnet etter ulykken

Sist oppdatert:
Fire menn i 20-årsalderen og en mann i 50-årsalderen er savnet etter ulykken i Eiksundtunnelen.

Politiet går nå ut med alderen på de fem som trolig har omkommet i den tragiske dødsulykken i Eiksundtunnelen på Sunnmøre.

- Den taktiske etterforskningen peker i den retningen at det er fire ungdommer, to på 23 år og to på 28 år fra Ørsta som har omkommet, i tillegg til en mann på vel 50 år fra Ulstein, sier lensmann Odd Kulø ved Ulstein og Hareid lensmannskontor til Nettavisen.

Les også: - Sikkerheten er veldig dårlig

Personene er formelt savnet.

- De er ikke identifisert, så dette er en antakelse fra vår side så langt, sier lensmannen.

Etter den Nettavisen erfarer, er den omkomne mannen fra Ulsteinvik trebarns-far. De fire unge mennene fra Ørsta er kamerater og godt kjent i lokalsamfunnet.

Les også: Fem personer omkom
Les også: Her fraktes de døde ut

- Fire var i en bil
Det var søndag kveld like etter klokken 21 at to biler kolliderte på det dypeste punktet i den undersjøiske tunnelen, som går mellom kommunene Ulstein og Ørsta. Det var tre felts kjørebane på ulykkesstedet.

Etter kollisjonen oppsto det brann i kjøretøyene, og den ene bilen ble liggende på taket. På grunn av voldsom varme og tett røyk fra brannen tok det tid før redningsmannskaper fikk hentet ut de omkomne.

Har du et tips om ulykken? Send mail til vaktsjef@nettavisen.no, eller ring 2100 6010.

- Den eldste mannen var alene i sin bil, mens de fire andre var i den andre bilen, sier Kulø.

- Er noen av de savnede i familie med hverandre?

- Det kan jeg ikke svare på, sier han.

- Vet ikke årsaken
Kulø sier at politiets viktigste oppgave nå er å få helt fastslått identiteten til de omkomne.

- Det som har høyeste prioritet er identifiseringen. Ved siden av pågår den taktiske etterforskningen. Det er et forholdsvis omfattende arbeid som står igjen, sier Kulø.

- Har dere funnet årsaken til ulykken?

- Det har vi ikke. Det vil nok sikkert ta litt tid før vi vet det også. Det foregår avhør av vitner, både nære og fjerne vitner. Så det vil nok gå en liten stund før vi klarer å danne oss et bilde av den mest sannsynlige årsaken, sier lensmannen til Nettavisen.

- Har dere mistanke om at alkohol har blitt benyttet?

- Vi har ikke opplysninger om det, sier Kulø.

I tilegg til politiets etterforskning skal Statens havarikommisjon for transport og Statens vegvesen kartlegge hendelsen.

- Fart en av teoriene
- Kan høy fart være årsak til ulykken?

- Det er en av de teoriene vi selvfølgelig ser nærmere på. Men etterforskningen er helt åpen, sier han.

Ørsta kommune er i stor sorg etter ulykken. Ved rådhuset flagges det på halv stang mandag.

- Fire unge menn fra Ørsta har omkommet. Jeg kjente noen av dem, og de fleste ungdommene her kjenner hverandre, de vet om hverandre, så dette rammer mange, sier ordfører Gudny Fagerhol i Ørsta kommune til Nettavisen.

- Fire ganger tragisk
Klokken 12 i dag åpnet kommunen kulturhuset for dem som trenger noen å prate med etter den tragiske ulykken. Mange strømmet til like før klokken 12, folk i alle aldre, men det var flest unge personer.

- Det er åpent for alle. Vi skal informere om det vi vet, for det er jo lett for at det blir en del rykter i slike sammenhenger, sier ordføreren.

Både politiet og kommunens kriseteam er til stede i kulturhuset. Mandag kveld fra klokken 18 vil også kirken i kommunen holde åpent.

- Det er bare tragisk. Det er så tragisk, at det er noe av det verste en kan oppleve. Det rammer så mange familier. Det hadde vært tragisk om det bare hadde vært en familie, men det blir fire ganger så tragisk når så mange familier blir rammet, sier Fagerhol.

Eiksundtunnelen er en topp moderne tunnel som ble åpnet i fjor. Tunnelen er blant Norges lengste med sine 7.765 meter og altså verdens dypeste veitunnel, 287 meter under havets overflate på det dypeste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere