RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungdomsskole brant ned

Sist oppdatert:
Rektoren ved Kongerød ungdomsskole i Skien frykter at brannen er påtent.

Nå har politiet sikret seg harddisken fra et overvåkningskamera på skolen som de håper kan forklare hvordan brannen startet, opplyser operasjonsleder Leif Myrtvedt ved Telemark politidistrikt til Nettavisen.

- Men vi vet ikke hvordan brannen startet og vil ikke spekulere i noe, sier Myrtvedt.

I full fyr
Brannalarmen gikk på skolen like etter klokken 06 søndag morgen. Skolen stod i full fyr da brannvesenet og politiet kom fram. Klokka 12.00 var brannen slukket. Det er ikke mistanke om at noen er blitt skadet i brannen.

Brannvesenet berget en del av skolen, blant annet noen klasserom, med en brannmur, men dessverre har store deler av skolen allerede brent ned, sier Myrtvedt.

Det betyr at de vel 200 elvene ved skolen har mistet klasserommene sine.

Saken fortsetter nedenfor.
222646

- Forsøkt påtent tidligere
Rektor Ellen M. Lyngstad kom til skolen omtrent tre timer etter brannen startet. Hun er også redd for at noen har startet brannen med vilje.

- Jeg frykter at brannen er påsatt. Etter alt som har skjedd den siste tiden kan vi ikke se bort i fra det, sier hun til TA-Nett.

Senest i vinterferien i år ble Kongerød skole forsøkt påtent. I etterkant viste film fra overvåkningskameraet at noen hadde satt fyr på en oppslagstavle i inngangspartiet. Skolen har også slitt med hærverk og innbrudd.

Den tidligere barneskolen på Kongerød ble i fjor høst ungdomsskole. Elever og lærere har klaget på dårlig innemiljø. På varme dager i fjor kom temperaturen opp mot 40 grader i klasserommene, og elever ble sykmeldt med hodepine.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere