RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungdomsskole dropper tentamen for å skåne stressede elever


NULL TENTAMEN:  Skoleledelsen ved Osterøy ungdomsskole i Hordaland har valgt å droppe tentamen fordi elevene blir stresset av skolearbeidet. Illustrasjonsfoto
NULL TENTAMEN:  Skoleledelsen ved Osterøy ungdomsskole i Hordaland har valgt å droppe tentamen fordi elevene blir stresset av skolearbeidet. Illustrasjonsfoto Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
På Osterøy ungdomsskole i Hordaland har skoleledelsen valgt å droppe tentamen fordi elevene blir stresset av skolearbeidet. Elevene jubler over tiltaket.

Dermed er det bare eksamen elevene er nødt til å ta, en prøve skolene også er pålagt å ha, skriver lokalavisen Bygdanytt.

– Vi trenger ikke prøver for å finne ut hvor elevene står faglig. En prøve gir bare svar på hvor eleven står akkurat der og da, og hva de vet om spørsmålene de får. Nå får både vi og elevene isteden ro på oss til å gjennomføre undervisningen på en best mulig måte for at elevene skal stå best mulig rustet til å komme inn det stedet de ønsker, sier lærerne Solveig Hole og Tore Langeland til avisen.

Les også: Helsesista:  - Velmenende og gode foreldre kan være barnas verste fiender

Det var en undersøkelse på de to ungdomsskolene på Osterøy – Osterøy i Lonevåg og Danielsen på Valestrand – som viste at mange av elevene føler seg stresset av skolearbeidet. Halvparten av jentene og fire av ti av guttene svarte at de stresser med skolearbeidet, og at det gjør dem utslitt.

Elever som er intervjuet, sier kanskje ikke overraskende at de jubler over at tentamensordningen er kuttet ut, og at det dermed er blitt færre prøver.

– Dette har selvsagt redusert stressnivået blant elevene, sier de.

Les også: Guttene får dårligere karakterer enn jenter – forskjellene økerMest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere