RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungdomsskole i full fyr

Sist oppdatert:
Søndag morgen brenner det kraftig ved Kongerød skole i Skien.

- Så langt har vi ingen informasjon som tyder på at det befinner seg noen personer i bygget, sier operasjonsleder Leif Myrtvedt ved Telemark politidistrikt til Nettavisen.

Klokken 08.15 var om lag halve bygningsmassen utbrent, og brannvesen fra Porsgrunn og Skien prøvde for å redde resten av skolen. Politiet fikk melding om brannen via Akutt Medisinsk Kommunikasjonssentral (AMK) klokken 06.06.

Mistet klasserom
Klokken 11.45 viste det seg at to av de tre byggene på ungdomsskolen på Klyve ble skadd i brannen. Disse bygningene inneholder klasserom og kontorer. Det betyr at 200 elever har mistet klasserommene sine. Skolen har dessuten 25 lærere. Det tredje bygget, som inneholder kantine, bibliotek og gymsal, er uskadd. Den tidligere barneskolen på Kongerød ble i fjor høst ungdomsskole.

- Masse røyk
Telemarking Jan Rugstad så brannen da han skulle kjøre på jobb.

- En stor, svart røyksky sto opp fra stedet. Jeg kjørte bort, og der var det allerede noen som hadde tilkalt brannvesen. Det var masse røyk og det flammet godt, sier Rugstad til Nettavisen.

Ifølge politiet er det ikke blitt nødvendig å evakuere noen i forbindelse med brannen.

Brannårsak og arnested er ikke kjent. Senest i vinterferien i år ble Kongerød skole forsøkt påtent. I etterkant viste film fra overvåkningskameraet at noen hadde satt fyr på en oppslagstavle i inngangspartiet.

Skolen ble bygget i 1971 og har rundt 210 elever.


Vis større kart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere