*Nettavisen* Nyheter.

Unge i kø for å hjelpe

Mens de eldre vegrer seg mot å forplikte seg, strømmer stadig flere unge mennesker til Røde Kors for å gjøre en frivillig innsats.

For aller første gang er all frivillig besøksvirksomhet i Oslo kartlagt. Undersøkelsen er gjort av Oslo Røde Kors Besøkstjeneste på oppdrag fra Oslo kommune, og den viser at myten om den late ungdommen kan legges død en gang for alle, skriver Dagsvavisen.

Kartleggingen har avslørt at det er 1200 frivillige besøksvenner bare i Oslo som organiseres gjennom ulike frivillighetssentraler, menigheter og organisasjoner.

Det er uvisst hvor mange besøksvenner som finnes totalt i landet, men bare gjennom Norges Røde Kors er det om lag 6000 mennesker som en gang i uka eller hver fjortende dag besøker et annet menneske som har behov for selskap i Norge.

– Yngre mennesker er blitt sterkere representert blant de frivillige enn før, samtidig som de «yngre eldre» fra 60-70 år vegrer seg mot å forplikte seg. Selv om vi ikke har målt alle etter alder, er dette en tendens som vi har sett over lang tid, sier leder Merethe Skaug Sørensen ved Oslo Røde Kors Besøkstjeneste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.