RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unge innvandrere fornøyd med livet

Sist oppdatert:
Ungdom med innvandrerbakgrunn har et godt selvbilde. De synes de har det minst like bra som nordmenn med norske foreldre.

De første resultatene er klare fra ICSEY-studien (International Comparative Study of Ethnocultural Youth), som undersøker hvordan innvandrerungdom i 13 land, deriblant Norge, tilpasser seg og klarer seg i samfunnet.

Professor i psykologi ved Universitetet i Bergen (UiB), David Lackland Sam, er en av forskerne i det internasjonale prosjektet. Han mener resultatene er oppsiktsvekkende på den måten at de bryter med vante forestillinger om at innvandrere har det vanskeligere enn ikke-innvandrere og har mindre selvtillit på grunn av diskriminering i samfunnet.

– Undersøkelsen viser tvert imot at ungdom med innvandrerbakgrunn ikke skiller seg negativt ut. I noen tilfeller viser de seg faktisk å være mer fornøyde og tilpassede. Denne tendensen ser vi i alle landene, også i Norge, sier Lackland Sam til universitetsavisen På Høyden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere