RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unge kristne og muslimer utsettes for tvang

Sist oppdatert:
Tvinges til å bruke religiøse symboler.

Ungdommer fra kristne og muslimske familier tvinges til å bruke religiøse symboler, opplyser Redd Barna og Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF).

De to organisasjonene opplever en jevn strøm av henvendelser fra barn og unge som blir utsatt for religiøs tvang.

- Det er viktig å sette søkelyset mot barn som opplever slike krenkelser. Vi tør ikke debattere disse tingene fordi mange mener religion og trosspørsmål tilhører privatlivets fred, sier Marianne Borgen, leder av Redd Barnas Norgesprogram, til Aftenposten.

Redd Barna melder om norske kristine ungdommer som straffes fysisk og psykisk når de bryter med trossamfunnets normer. SEIF kan på sin side melde om det samme når det gjelder muslimske ungdommer.

- Jeg har ikke tall på hvor mange historier om tvang og juling jeg har hørt. Men utad er alle imot tvang, sier SEIF-leder Gerd Fleischer.

Hun er usikker på hvor mange jenter i Norge som blir tvunget til å bruke hijab, gjerne kombinert med tvangsekteskap og æresrelatert vold. Hun utfordrer ressurssterke hijabbrukere til å støtte sine tause medsøstre.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere