I Danmark er minst 30 pasienter i behandling etter å ha sprøytet parafinolje inn i musklene sine, melder danske TV 2.

Målet med å sprøyte parafinolje i musklene, er å få dem til å vokse raskt. Mange opplever å bli alvorlig syke som følge av injiseringen.

Oljen skader nyrene, og mange opplever bivirkninger som hodepine, trøtthet og magekramper. Musklene kan vokse seg unormalt store, og i enkelte tilfeller se deformerte ut.

- Den ytterste konsekvens er død som følge av nyresvikt, sier overlege Ebbe Eldrup, som jobber på Herlev Hospital litt utenfor København, til TV 2.

LES OGSÅ: Helsesøster med klar oppfordring til foreldre: - Fokuser på barnets egenskaper og personlighet, ikke utseendet

- Aldri sett før

Parafinolje er beregnet for overflatebehandling av tre og brensel i lamper. Flytende parafin kan også fås kjøpt på apoteket fordi det kan benyttes som bløtgjørende avføringsmiddel.

At olje også kan brukes til å påvirke muskelstørrelsen, er godt kjent fra bodybuildermiljøet. Eldrup uttrykker imidlertid stor bekymring over at unge mennesker ser ut til å benytte seg av samme teknikk.

Oljen skaper en slags unntaktstilstand i kroppen, forklarer legen, som gjør at den tar opp farlig høye mengder kalk. De 30 som nå får behandling, blir ikke nødvendigvis helt friske, men det jobbes for å holde kalknivået stabilt slik at de slipper de mest alvorlige bivirkningene.

Overlegen er overrasket over at det plutselig er 30 mennesker som får denne behandlingen.

- For to år siden hadde jeg aldri noensinne sett denne sykdommen. Jeg har sett det i andre sammenhenger, men ikke som følge av injeksjoner av olje i musklene, sier Eldrup til TV 2.

Alkohol og olje

Tidligere har man sett relativt skremmende eksempler på bruk av olje for muskelvekst.

I 2015, gikk den brasilianske bodybuilderen Romario Dos Santos Alves ut og advarte mot bruk av olje til musklevekst.

Alves ønsket å se ut som Hulken, og injiserte derfor en blanding av alkohol og olje i armene sine. Det resulterte i at han nesten måtte ambutere begge armene.

LES OGSÅ: Jenter får eget rom på treningssenteret: - Mange vil slippe å trene foran gutter

Men til tross for at Alves advarte mot bruken av olje for tre år siden, er han fortsatt glad i å vise frem sine, i overkant, store overarmer på Instagram: