RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unge sykepleiere vil ikke jobbe med syke

(TV 2 Nettavisen)
Halvparten av nyutdannede sykepleiere vil helst ikke jobbe med syke og eldre. Rådgivning, forebygging, barn og gravide står høyere i kurs blant ferske sykepleiere, viser en undersøkelse.

Førstelektor May-Karin Rognstad ved Høgskolen i Oslo fulgte nesten 400 sykepleierstudenter fra de startet utdannelsen til de fullførte i 2001.

– Da jeg spurte studentene rett før de var ferdige, svarte 74 prosent at de ønsket mer utdanning. En av tre svarte at det også er viktig å kunne bruke utdannelsen i andre yrker, sier Rognstad til Dagavisen.

Nesten halvparten av studentene ønsket å jobbe som jordmødre eller helsesøstere ved starten av utdanningen. Intensiv- og akuttavdelinger var også et mål for mange, mens andre ønsket å studere videre på universitetet. Mange ville også søke jobber som konsulent i et medisinsk firma, rådgiver i en organisasjon eller flyvertinne.

– Særlig villigheten til å jobbe med kronisk syke og eldre mennesker blir lavere. Det er urovekkende, sier Rognstad.

Og Norsk Sykepleierforbund deler uroen

– Vi er inne i en ond sirkel med lav bemanning, lav lønn og stort ansvar for dem som blir igjen. Å være sykepleier med ansvar for 60 til 90 pasienter med tre-fire aktive diagnoser hver, det går ikke så bra, sier nestleder Åse Jakobsen i Norsk Sykepleierforbund til Dagsavisen.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere