RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unge til SV, eldre til Ap

Sist oppdatert:
De yngste velgerne havner hos Sosialistisk Venstreparti, mens de eldste heller vil stemme Arbeiderpartiet. Se tallene her.

I TV 2 Nettavisens store partitest, hvor 30.000 nordmenn har sjekket hvilket parti de er mest enig med, er det ingen tvil om at Fremskrittspartiet har scoret høyest. I alle aldersgrupper er det Carl Ivar Hagens parti som har den høyeste prosentvise oppslutningen.

Likevel skulle nok Sosialistisk Venstreparti ønske at de under 18 år hadde stemmerett. Hos de under myndighetsalderen scorer partiet 23 prosent, og Frp 25 prosent. Ikke i noen annen aldersgruppe er et parti så nær Fremskrittspartiet. Hos de under 18 scorer også lilleputtpartiet Venstre godt med 12 prosent av de som har tatt testen, mens Høyre kun får 7 prosent.

I aldersgruppen 31 til 50 år er det Høyre som er det klare andrevalget bak Fremskrittspartiet, med 24 prosent mot 29 prosent hos Frp. Denne aldersgruppen er også den svakeste for Sosialistisk Venstreparti.

Hos de over 50 får Arbeiderpartiet 20 prosent mot Fremskrittspartiets overveldende 34 prosent. I denne aldersgruppen er også Venstre redusert til et like lite parti som de er i meningsmålingene, med 3 prosent.

For hele landet har Frp 29 prosent, med Høyre på andreplass med 17 prosent. Se tallene her.

Her kan du ta testen

Vil flere personer ta testen på samme maskin, må man lukke nettleseren og starte den igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere