RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unggutter utløste snøskred

Sist oppdatert:
Et storstilt søk med hunder og letemannskap ble satt i gang i Norefjell søndag. Skredet viste seg i ettermiddag å ha blitt utløst av to unggutter.

Skredet i området Augunshaug hadde gått 50 meter fra en skiløype på Norefjell og var rundt 250 meter bredt. Det ble oppdaget av en skipatrulje fra Norefjell skisenter ved 13-tiden søndag.

Politiet visste ikke når skredet hadde gått eller om det var personer fanget i snømassene, og satte i gang et storstilt søk med helikopter, fire lavinehunder og folk fra det lokale hjelpekorpset.

Først klokken 15.30 ble søket avsluttet og det lokale hjelpekorpset konkluderte med at ingen personer var i raset.

- Men en drøy time senere fikk vi telefon fra en person som hadde vært på ski i fjellet både i går og i dag. Han fortalte at han i går hadde vært i kontakt med to unggutter som fortalte at de utløste raset da de gravde seg ei snøhule. De hadde også ridd litt på raset, men det hadde gått bra, og de gravde seg inn sikkert sted der de sovet i natt, forteller operasjonsleder Einar Bottolfs til TV 2 Nettavisen ved 17-tiden søndag.

I forkant av den store påskeutfarten understreker han hvor viktig det er å melde fra til nærmeste poltidistrikt når man utløser ras i fjellet.

- Dersom guttene hadde tatt en telefon til oss, hadde vi unngått den aksjonen vi fikk i dag. En unødvendig aksjon svekker jo beredskapen vår for eventuelle andre aksjoner, sier Bottolfs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere