*Nettavisen* Nyheter.

Ungjenter tilbyr sex på nettet

Tenåringsjenter bruker chattekanaler på internett til å tilby sex.

07.01.04 13:54

Ifølge NRK tilbyr tenåringsjenter sex via internett til menn som er 10 - 20 år eldre enn dem selv.

Etter fem ukers research på ulike chattekanaler har NRK Østfold funnet flere unge jenter som ønsker å selge sex. De fleste jentene opplyser at de bor hjemme, og at de vil selge kroppen sin for spenning og penger.

To jenter som NRK tar kontakt med er 16 år gamle, og vil ha 2000 kroner for sex. Jentene blir funnet på en chattekanal der de søker etter horekunder, og oppgir etter kort tid sine mobilnumre for rask kontakt.

NRK møtte aldri jentene som de fikk sextilbud fra.

- Private chatterom på nettet er det per i dag ikke lov å overvåke, på samme måte som det ikke er lov å overvåke private telefonsamtaler eller andre private samtaler som foregår mellom en og en person, sier portalsjef Pål Nisja i TV 2 Nettavisen som er ansvarlig for chattekanalen på Spray.

- Det er selvfølgelig uheldig at vi som har Norges største chat tiltrekker oss ting vi absolutt ikke vil ha der, men vi fører en streng kontroll av alle våre offentlige rom. Til enhver tid er det mennesker i våre chatterom som passer på at folk ikke bryter de reglene vi har lagt ned, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.